Boston na korak od velikog finala

Košarkaši Boston Seltiksa pobedili su Orlando Medžik na svom terenu sa 94:71 u trećem meču finala plej-ofa istočne konferencije NBA lige.

Izvor: SO

Nedelja, 23.05.2010.

08:40

Default images

Seltiksi sada vode sa 3-0 i samo ih jedna pobeda deli od velikog finala.

Posle dva trijumfa u Orlandu, Boston je lagano slavio i na svom terenu, za šta su najzaslužniji bili Glen Dejvis sa 17 poena i Pol Pirs sa 15 poena i 9 skokova. Najbolji kod Medžika bili su Vins Karter i Džamir Nelson sa po 15 poena.

Već posle prve četvrtine bilo je jasno da će Seltiksi stići do trijumfa, pošto su na krilima raspoloženog Pola Pirsa vodili sa 16 poena razlike. Nakon toga ’štafetu’ su preuzeli Glen Dejvis i otkrovenje vogodišenjg plej-ofa Radžon Rondo, koji je meč završio sa 11 poena i 12 asistencija.

Medžik nijednom nije bio u prilici da napravi preokret, a navijači Bostona su u trećoj deonici pri rezultatu 75:47 već počeli da pevaju: „Pobedite L.A“, misleći na verovatno finale NBA lige protiv Lejkersa. Seltiksi se nalaze na pragu 21. NBA finala.

„Bili smo motivisani jer je ulog veliki, posmatramo stvari iz šire perspektive. Dolazili smo kući nakon dve pobede na strani, osećali smo da smo motivisani. Momci znaju kako je to boriti se i igrati za titulu“, izjavio je Pol Pirs.

Dvajt Hauard je zakazao – imao je po 7 poena i skokova, dok je Rašard Luis ubacio samo 4. Vins Karter bio je najbolji sa 15 poena i 5 skokova.

„Ovo je težak poraz. Mislim da nismo izašli na teren dovoljno svesni teške situacije. Oni su igrali kao da gube u seriji i više su želeli pobedu. Već na početku su se rezultatski odvojili i posle nismo mogli da se oporavimo“, rekao je Karter.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: