Srbi prošli u finale Svetskog kupa

Najmlađi srpski kuglaši i kuglašice odlično su startovali na drugom pionirskom i sedmom kadetskom Svetskom kupu u Rijeci.

Izvor: LB

Subota, 22.05.2010.

21:28

Default images

Antić, pionir Slovena iz Rume, u kvalifikacijama je imao najbolji rezultat 548 čunjeva i bez problema se plasirao u finale osam najboljih.

Drugi je bio Janoš Brancek (Mađarska) sa 532, a treći Anže Bajželj (Slovanija) sa 522 ljunja. Otpali su predstavnici Slovačke i Češke.

Kadetkinja kluba Junaković Milana Pavlic, oborila je 539 čunjeva i ušla u finale kao druga. Prva je Anja Ulaga (Slovenija) sa 551 čunjem. Treće mesto drži Nikola Tatouškova (Češka) sa 538 čunjeva. Otpale su Rumunka, Italijanka, Makedonka i Mađarica Dorote Tot koja je nedavno u prijateljskom meču pobedila Milanu Pavlic u Banji Junaković.

Kadet Sente Robert Ernješi, završio je kvalifikacije na trećem mestu sa 572 čunja. Luka Popovčić (Hrvatska) je bio najbolji u kvalifikacijama sa 589 čunjeva, dok je drugi bio Denis Narat (Slovenija) sa 586 čunjeva. Otpali su Italijan, Rumun, Nemac i Makedonac.

Pionirka Vojvodine iz Bačkog Gradišta Hermina Lukač je završila kvalifikacije na četvrtom mestu sa 518 čunjeva, koliko je imala i trećeplasirana Austrijanka Verena Rinhofer. Prva dva mesta pripala su Patriciji Bizjak (Slovenija) sa 521 čunjem i Katlin Tot (Mađarska) sa istim rezultatom.

Selektor pionirske i kadetske muške selekcije je Ljubisav Perišić, a pionirke i kadetkinje vodi Ljubomir Štetin.

Drugog dana, u nedelju 23. maja igraju se miks parovi, po 120 hitaca, a rezultati kuglašice i kuglaša se sabiraju za konačan plasman. U ponedeljak 24. aprila na programu je pojednačno finale.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: