Jovanović najbrži među juniorima

Junior čačanskog Borca Lazar Jovanović pobedio je u prvoj trci međunarodnog „Trofeja sajamskih gradova“, katagorije 1.1.

LBIzvor: B92 Srbija
Podeli

On je prešao stazu Titel – Novi Sad – Futog – Rumenka - Zmajevo - Sirig – Čenej, dugu 109 kilometara, za 2:48,33 časova (prosek 38,98 km na čas). Trku su organizovali BS Vojvodine i klub Velo.

Drugo mesto u sprintu pripalo je Juretu Berku (Slovenija, Radenska), dok je treći stigao Aleksa Veličković iz aranđelovačke Šumadije u istom vremenu.

"Vreme je bio odlično za vožnju, samo je jak vetar u grudi bio veliki neprijatelj blizu 50 biciklista iz Grčke, Slovačke, Slovenije, BiH, Bugarske i Srbije", rekao je direktor trke Nebojša Subić.

Već kod Novog Sada se odvojila trojka, koja je složno vozila do cilja, gde je u lepom sprintu Lazar Jovanović pobedio za debljinu gume na prednjem točku. Pratila ih je grupa od petorice biciklista sa 39 sekundi zaostatka i četvrto mesto u sprintu osvojio je Uroš Jovanović uz aranđelovačke Šumadije, a peto Humar Domen iz slovenačke ekipe Radenska.

Pre dolaska karavana održana je u Čeneju i trka đaka.

Drugog dana „Trofej sajamskih gradova“ voziće se takođe u kategoriji 1. Start je u 10 časova, a staza je Novi Sad – Petrovaradin – Iriški venac – Irig - Vrdnik – Veliki Radenci - Manđelos - Sviloš – Banaštor – Beočin - Sremska Kamenica – Petrovardin (102 km).

Sport

Koga će obasjati Grad svetlosti?

Rolan Garos neretko je bio turnir koji je donosio neočekivane rezultate, nedrio neke nove heroje, starima vraćao sjaj, do tada prosečne načinio spektakularnim.

Tenis subota 22.05. 11:34

RG: Tipsarević prvi na terenu

Srpski teniser Janko Tipsarević igra u nedelju prvi meč na Otvorenom prvenstvu Francuske u Parizu protiv 70. igrača sveta Kolumbijca Alehandra Falje.

Tenis subota 22.05. 23:58

Tajbert odbranio titulu

Nemački bokser Vitalij Tajbert odbranio je titulu u superpero kategoriji u verziji Svetskog bokserskog veća, jer je tehničkom odlukom pobedio Ektora Velaskeza.

Boks subota 22.05. 23:24 Komentara: 0
strana 1 od 3 idi na stranu