Nastavlja se šampionat u kartingu

Kao i prethodne nedelje prvi dan druge trke šampionata Srbije u kartingu, na parking prostoru fabrike automobila „Zastava” u Kragujevcu, obeležila je kiša.

Izvor:

Subota, 22.05.2010.

18:29

Default images

Staza u Kragujevcu je improvizovana pa je i vreme napravilo velike probleme i omelo održavanje nezvaničnih treninga, koji služe upravo za upoznavanje piste.

Jovan Ristić, u klasi 5, posle prve trke nalazi se na drugom mestu sa samo dva boda zaostatka za vodećim Bojanom Ermanom, a dok čeka da se staza ocedi, sedi u boksu tima i sa nevericom komentariše.

Vrlo malo takmičara na subotnjem treningu nije prava slika stanja stvari. Ako je na prvoj trci bilo tačno 40 takmičara u pet raspisanih klasa šampionata, verujem da će u nedelju na dan trke, biti isto toliko, ako ne i više. Neki novi vozači najavili su učešće na drugoj trci“, rekao je Ristić.

Zbog kiše na improvizovanoj stazi je gotovo nemoguće voziti pa su gotovo svi kratinzi u Kragujevcu u subotu mirovali.

Probao sam nekoliko krugova sa intermedijum gumama, ali sam odustao jer ih čuvam za trku. Zbog konfiguracije staze, praktično ima kontra nagiba, pojedini delovi staze se kada prestane kiša vrlo brzo osuše, tako da je nemoguće voziti sa kišnim pneumaticima“, dodao je Ristić.

Kada takmičari klase 5, koja je ujedno i najjača u šampionatu imaju problema sa stanjem stvari na stazi, kako li je najmlađima u mini spravama. Dva staze u Beogradu, plus Kula realne su lokacije za održavanje karting šampionata. Kragujevac svakako zaslužuje organizaciju, ali ih u isto vreme obavezuje da pod okriljem „Zastave” dobiju igralište dostojno grada u kojem se prave četvorotočkaši.

Start prve vožnje divizije klasa 1 i 2, zakazan je za 12 časova, a za njima slede i ostali, pa u krug još jednom, kako nalaže Pravilnik takmičenja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: