Održan "Memorijal Dušan Milošević"

U Stragarima, rodnom mestu Dušana Miloševića, člana prvog olimpijskog tima Srbije na Igrama u Stokholmu 1912., održan je treći po redu Memorijal njemu u čast.

Izvor: LB

Subota, 22.05.2010.

18:18

Default images

U okviru manifestacije, pored uličnih trka na 200, 400 i 600 metara, u Stragrima je održana “EkOlimpijada”.

Takođe, posebno su održane i sprinterske trke na 100 metara, s obzirom da je upravo to bila disciplina Dušana Miloševića. Pre početka svih radionica, igraonica i trka, decu je pozdravio predsednik Olimpijskog komiteta Srbije, Vlade Divac.

“Možete da budete veoma ponosni na činjenicu da je jedan od naših prvih olimpijaca i veliki vizionar svog vremena, Dušan Milošević, rođen upravo ovde. Zahvaljujući njemu malo mesto Stragari danas je nezaobilazna tačka na olimpijskom putu kroz Srbiju.” Vlade Divac poželeo je deci da uživaju u bavljenju sportom, druženju i igranju učestvujući u EkOlimpijadi. “Od vas očekujem da sutra budete ambasadori i promoteri olimpijskog pokreta i da svojim roditeljima, braći, sestrama i drugarima prenesete šta ste sve novo naučili učestvujući na EkOlimpijadi”, rekao je Divac.

Za “Olimpijsku sobu” koja je napravljena pri osnovnoj školi “Jelena Ćatić”, u znak poštovanja i sećanja na Dušana Miloševića, ovom prilikom predstavnici Olimpijskog muzeja, uručili su organizatoru ”Memorijala Dušan Milošević”, Zoranu Jariću, set medalja sa EYOF-a održanog u Beogradu 2007. godine.

Po okončanju Olimpijskog fudbala i drugih radionica EkOlimpijskog igrališta svim učesnicima “EkOlimpijade” podeljene su diplome za uspešno razvijen ekolimpijski duh, a potom su startovale ulične trke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: