Zavarko dobitnik „Majske nagrade“

Vilmoš Zavarko, reprezentativac Srbije u kuglanju, dobitnik je „Majske nagrade“ Sportskog saveza Srbije u kategoriji sportista iz neolimpijskih sportova.

Izvor: LB

Subota, 22.05.2010.

18:03

Default images

Najtrofejnijem mladom kuglašu sveta nagradu su uručili potpredsednici Sportskog saveza Srbije Dušan Dimitrijević i Velizar Đerić.

"Nagrada nije mogla da dođe u lepšem trenutku", rekao je Vilmoš Zavarko, koji je nagradu primio na svečanosti u Narodnoj skupštini Srbije.

"U nedelju 23. maja odlazimo na juniorski Šampionat sveta čiji će domaćin od 24. do 30. maja biti Rijeka. Ovo je veliki podstrek za mene, obećao sam sebi da ću u Rijeci pokušati da osvojim po jednu medalju u svakoj od pet disciplina", dodao je on.

Vilmoš Zavarko je rođen 14. marta 1988. i počeo je da kugla kao desetogodišnjak uz majku Julijanu i oca Gezu, koji su bili odlični kuglaši, na kuglani u Bečeju. Sa 22 godine osvojio je devet titula šampiona sveta u seniorskoj, juniorskoj i kadetskoj konkurenciji: ekipno seniorsko zlato u Detenhajmu 2009, seniorsko zlato u miksu sa Zoricom Barać na SP u Banjaluci 2008, tri juniorska zlata na SP u Zadru 2008. (kombinacija, pojedinačno i u parovima sa Milošem Radojičićem) i bio je juniorski šampion sveta u kombinaciji i u parovima sa Gavrom Ćosićem u Nahodu 2005. Sa kadetskog Šampionata sveta 2006. u Sarajevu ima dva zlata – u kombinaciji i u paru sa Zoranom Pavlicem...

Osvojio je i dve pojeidnačne seniorske srebrne medalje sa SP u Banjaluci 2008. u sprintu i kombinaciji. Sa juniorskog Šampinata sveta u Zadru 2009. ima ekipno srebro. Svetsku ekipnu bronzu ima sa juniorskog Prvenstva sveta u Nahodu 2005.

Prošle godine u Rijeci, osvojio je zlatnu medalju na pojedinačnom juniorskom Svetskom kupu. Sa klubom Kozolg 2007. osvojio je zlatnu medalju u Kupu NBC federacije u Augzburgu u Nemačkoj.

Vlasnik je pojedinačnog seniorskog i juniorskog svetskog rekorda od 728 čunjeva sa SP u Detenhajmu 2009. i bio je član reprezentacije Srbije koje je, na istom takmičenju, oborila ekipni svetski rekord od 3.969 čunjeva. Pre tri godine osvojio je šampionske, juniorske i seniorske, pojedinačne titule na Šampionatu Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: