Dve balkanske trke u Srbiji

Dve trke za titule šampiona Balkana održaće se ove godine u Srniji, predloženo je na konferenciji Balkanske biciklističke unije (BBU).

Izvor: LB

Subota, 22.05.2010.

17:49

Default images

Konferencija je održana u hotelu „Kneževina“ u Vraniću kraj Beograda, a predsedavao je predsednik BBU Atanasios Cimas iz Grčke.

"Srbija je uskočila da pomogne u veoma komplikovanoj situaciji, jer nismo imali organizatora drumskog šampionata Balkana za ovu godinu", rekao je generalni sekretar BBU Marko Pročikević.

"Za elitu računaće se trka 23. i 24. jula Niš – Sofija koju organizuje klub Železničar MBN iz Niša. Prvog dana 23. jula voziće se hronometar za titule, drugog dana drumska trka. Trke će biti otvorene, ali će osvajači balkanskih medalja biti najbolje plasirani vozači iz nacionalnih selekcija balkanskih zemalja", dodao je on.

Juniorske balkanske medalje podeliće se na trci „Juniori oko Beograda“ krajem avgusta po istom principu: mogu da učestvuju i druge zemlje, a trofeje će dobiti najbolje plasirani članovi nacionalnih selekcija balkanskih zemalja.

Statut BBU ne zatvara vrata da se učlane i druge zemlje i Biciklistički savez Slovenije, koji je izrazio želju da se vrati u balkansku federcaiju, je zamoljen da samo pismeno potvrdi da želi da bude član i biće primljen.

Za novog tehničkog komesara BBU imenovan je Vladimiros Pecas iz Grčke, komesar UCI za drumski, planinski bicklizam i za pistu.

Šampionat Balkana u planinskom biciklizmu održaće se ove godine u Kragujevcu 23. jula.

Konferenciju, na kojoj su učestvovali predstavnici federacija Albanije, BiH, Bugarske, Makedonije, Grčke, Kipra, Turske, Crne Gore i Srbije, kao i delegacija BS Slovenije, svečano je otvorila predsednik Opštine Barajevo Branka Savić. Organizaciju su pomogli Sekretarijat za sport i omladinu Beograda kao i Biciklistički savez Beograda.

U delegaciji BSS bili su predsednik i generalni sekretar BS Srbije Dragan Dostanić i Petar Rokvić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: