SAAF: Nišlije se sele u niži rang

Predstojećeg vikenda završava se ligaški deo nadmetanja u Superligi u američkom fudbalu, ali je već postalo jasno koja će ekipa da se preseli u B diviziju.

Izvor: AK

Petak, 21.05.2010.

22:49

Default images

U A diviziji rasplet je zakomplikovala kazna Vojvoda pošto su u utakmici sa Vrbasom nastupili sa kvoeterbekom Rastkom Jokićem kojeg nisu registrovali za taj meč.

Umesto pobede ostvarene na terenu, Novosađani su meč izgubili službenim rezultatom zbog čega Vrbas više nije na začelju, već Legionari i niški Imperatori.

Imperatori su pred ovo kolo imali najteži zadatak da izbore opstanak jer je u u goste trebalo da im stignu aktuelni šampioni Vukovi, no zbog organizacionih problema u Nišu ovaj meč neće moći da bude odigran. Shodno tome, Imperatore čeka kazna, ali još gore od toga – službenim rezultatom će izgubiti duel sa “čoporom”, zbog čega će i definitivno takmičenje završiti na poslednjem mestu tabele A divizije i tako se preseliti u niži rang.

Legionari će dočekati Vojvode u borbi za mesto koje vodi u plej-of, a Vrbas će ovoga puta gostovati u Somboru, koji takođe ima učinak 2-2 i nada se učešću u završnici.

Sa druge strane, veliki derbi B divizije igraće se u Mladenovcu, gde domaćim Forestlendersima koji imaju samo jedan poraz u goste stižu Grofovi iz Novog Kneževca koji znaju samo za pobede. U slučaju da Grofovi slave i ovoga puta, obezbediće direktan plasman u elitni rang takmičenja, dok će drugačiji ishod potpuno zakomplikovati situaciju uoči poslednjeg kola u ovoj diviziji, jer svoju šansu vreba i Inđija koja koja će ugostiti debitante iz Kikinde. Vršac i beogradski Hajlendersi nadmetaće se za prvu ovogodišnju pobedu u Superligi.

Iz B divizije najbolji tim izboriće direktan plasman u viši rang, a drugoplasirani tim će se sa pretposlednjim iz A divizije nadmetati u baražu za poslednje mesto u eliti.

A divizija - poslednje, peto kolo:
15.00h Legionari Sremska Mitrovica – Vojvode Novi Sad (teren 25. maj)
16.00h Sombor Celtis – Vrbas Hanters (stadion PIK)

Nedelja:
Niš Imperatori - Vukovi Beograd (otkazano)

Tabela: Vukovi 4/0, Sombor 2/2, Vojvode 2/2, Vrbas 2/2, Legionari 1/3, Imperatori 1/3

B divizija - pretposlednje, šesto kolo:
17.00h Inđija Indians - Kikinda Mamuti (stadion OŠ Jovan Popović)

Nedelja:
16.00h Mladenovac Forestlenders - Novi Kneževac Grofovi (FK Radnički PDM u naselju Drapšin)
16.00h Vršac Lavovi - Beograd Hajlenders (pomoćni teren gradskog stadiona)

Tabela: Grofovi 4/0, Inđija 4/0, Mladenovac 3/1, Subotica 3/2, Kikinda 0/2, Hajlenders 0/3, Vršac 0/4

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: