LŠ, finale: Bajern - Inter (20.45h)

Prvi put u istoriji Lige šampiona finale se igra u subotu, a na "Santjago Bernabeu" u Madridu sastaće se Inter i Bajern.

Izvor: AK

Petak, 21.05.2010.

21:35

Default images

Dve ekipe će se boriti ne samo za "trofej sa ušima" već i za triplu krunu. Inter je osvojio peti uzastopni Skudeto te pobedio u Kupu Italije, dok je Bajern osvojio bundesligašku "salataru" i DFB Kup.

Na stadionu tima sa najviše titula u takmičenju, oči u oči će se naći učenik i mentor, Žoze Murinjo i Luj Van Gal koji su već osvajali LŠ, ali sa drugim timovima.

Luj Van Gal je istakao da ima boljih timova od Bajerna koji je do finala došao zahvaljujući sudijama.

"Ne mislim da smo ispred najboljih timova u Evropi. Inter, Čelsi, Barselona i Mančester junajted su najbolje ekipe na kontinentu, ne Bajern. Mislim da smo uz mnogo sreće stigli do finala, a u tome su nam pomogle i sudijske greške. Zbog toga moramo da koristimo kamere kao pomoć sudijama".

Holanđanin je impresioniran Interovim pobedama nad Čelsijem i Barselonom.

"Čelsi i Barsa su na višem nivou, a trener mora da nađe način da pobedi. Murinjo je to učinio taktički. Igrači takođe moraju biti ubeđeni da bi to ostvarili. To je umetnost treniranja i on je veoma dobar u tome. Moja filozofija je uvek napadačka. Murinjo je više defanzivan, ali ima igrače koji mogu odlučiti meč".
Beta
Trener Bajerna je ranije tokom karijere bio mentor Žoze Murinju u Barseloni.

"Žose je jedan od najboljih trenera po mom mišljenju. Ja ovo ne govorim za mnoge trenere, ali Murinjo to zaslužuje. Napravio je od Intera pobednički tim u koji je doveo igrače koji su upotrebljivi u njegovom stilu igre".

Mark van Bomel i Bastijan Švajnštajger ubeđeni su da će njihov tima iskoristiti ukazanu šansu i sjajnu sezonu potvrditi trofejom u Ligi šampiona.

"Imamo pozitivan stav. Atmosfera u timu je sjajna. Svaki igrač zna da možemo uraditi nešto istorijsko, da možemo postatiprvi nemački tim koji je osvojio triplu krunu. Imali smo sjajno veče u finalu Kupa u Berlini, a mislim da će u subotu biti još bolje", istakao je Švajnštajger koji izuzetno poštuje rivala.

"Inter je odličan u defanzivi, ali imaju i napadače koji mogu rešiti meč iz samo dve tri šanse. Veoma su skladan tim i ne apsolutno defanzivan.Videli smo protiv Barselone koliko im je jaka odbrana. Pokušaćemo da ih napadnemo".

Holanđanin Van Bomel je jedini igrač Bavaraca koji je već osvajao Ligu šampiona, sa Barselonom 2006.

"To je divan osećaj. Ne sećam se tačno kako sam se tada osećao jer je bilo mnogo intenzivno i emocionalno. Morate da uživate u tome, a ukoliko pobedite ne postoji ništa lepše od toga".

Bajernu je trebalo dosta vremena da postigne nivo igre koji ga je doveo do finala.

"Ove godine smo imali uspešnu filozofiju. Na početku nam je trabelo strpljenja, vremena da se upoznamo i prilagodimo jedan drugom. Čak i kada nije bilo rezultata dobro smo se osećali. Van Gal je dobro uskladio tim i nadam se da će to biti nagrađeno. Ne smemo napraviti nijednu grešku i moramo igrati svoju igru, a tada ćemo imati dobru šansu da pobedimo i osvojimo trofej", istakao je Van Bomel.
Beta
Žoze Murinjo je već osvajao Ligu šampiona, ali njegov san je da to ostvari i sa Interom.

"Liga šampiona je najprestižnije takmičenje na svetu. To je realno takmičenje u kojem svi žele da pobede, a to ne uspeva da ostvari svako. Želim da je osvojim za Inter. Ako mogu da pomognem igračima, i ako mogu da bar malo doprinesem kao trener da ostvarim san, ondaću biti srećan".

Kapiten tima Havijer Zaneti će u finalu protiv Bajerna odigrati 700. utakmicu, verovatno i najvažniju utakmicu u dresu milanskog kluba.

"Osećam se neverovatno. Kao da je to sudbina, nadam se da će nam doneti sreću. Pretrčao sam mnogo kilometara, odigrao veliki broj mečeva da bih došao do ovog trenutka", rekao je 36-godišnji Zaneti.

Argentinski fudbaler, koji se na zaprepašćenje javnosti u toj zemlji, ali i svetu, nije našao na spisku selektora Maradone za Mundijal, u Inter je došao pre 15 godina.

Zanimljiv je podatak da, iako igra u odbrani, Zaneti u prethodnih 699 utakmica nikada nije zaradio crveni karton. Argentinac je u dosadašnjoj karijeri postigao i 12 golova za Inter.

Meč između Bajerna i Intera igra se na "Santjego Bernabeu" u subotu od 20 časova i 45 minuta.

Opširnije u putu dva tima do finala pročitajte u našoj rubrici teme.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

58 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusi pogodili francusku Legiju stranaca?

Ruske oružane snage su pogodile lokaciju francuskih plaćenika u Slavjansku, koju kontrolišu Oružane snage Ukrajine, rekao je za RIA Novosti koordinator Nikolajevskog okruga Sergej Lebedev, pozivajući se na kolege.

9:52

15.4.2024.

1 d

Podeli: