Švajcarci kažnjavaju zbog korupcije

Fudbalski savez Švajcarske suspendovao je u petak devetoricu fudbalera zbog učešća u nameštanju prvenstvenih utakmica.

Izvor: JT

Petak, 21.05.2010.

18:38

Default images

Švajcarski savez je prvi u Evropi kaznio igrače zbog učešća u aferi nameštanja utakmica, koju je prošle godine otkrila nemačka policija.

Petorica igrača iz niželigaša Tuna, Gosaua i Slavonije Bern suspendovana su na neodređeno vreme. Pored toga, jedan fudbaler Tuna suspendovan je na tri, a jedan na dve godine.

Savez je dvogodišnjom suspenzijom kaznio i jednog igrača Friburga, dok je jedan igrač koji je prošle sezone igrao za Vaduz dobio jednogodišnju zabranu.

U saopštenju FS Švajcarske navodi se da su dvojica od devetorice suspendovanih igrača, ’regrutovali’ kolege za nameštanje, a ostali su kažnjeni jer su prihvatili novac.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: