Red Bul: „Baton nam nije konkurent“

Ekipa Red Bula samo dvojicu vozača vidi kao potencijalnu pretnju u borbi za titulu u Formuli 1, ali Dženson Baton nije jedan od njih, tvrdi dr Helmut Marko.

Izvor: JT

Petak, 21.05.2010.

17:27

Default images

Trku za Veliku nagradu Turske, koja se vozi za nedelju dana, vozači austrijskog tima Mark Veber i Sebastijan Fetel dočekuju na čelu generalnog plasmana.

Veber i Fetel imaju isti broj bodova, s tim što Australijanac ima pobedu više, a njih dvojica imaju tri boda više od vozača Ferarija Fernanda Alonsa i osam od Batona, aktuelnog šampiona.

Marko, bivši vozač Formule 1, a sada specijalni savetnik Red Bula, smatra da uprkos dvema pobeda ove sezone Baton nema šanse da ponovi uspeh od prošle godine.

Samo dvojice vozača se plašimo u borbi za titulu. To su Fernando Alonso i Luis Hamilton. Šta ostali rade nas ne zanima mnogo. Zahvaljujući bolidima i celom paketu koje imamo očigledno je da nam je cilj titula, kao i u narednim godinama. Imamo odlične ljude i sve što je neophodno da bi smo se adaptirali promenama. Imali smo odlične bolide 2008. i 2009. godine, tako da se ne može reći da je slučajnost što imamo najbolje bolide tri godine zaredom“, rekao je Marko.

Šampionat Formule 1 nastavlja se trkom za Veliku nagradu Turske u Istanbulu 30. maja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: