U subotu derbi, Partizan - Hemofarm

Veliki derbi 10. kola Košarkaške superlige Srbije igra s eu subotu u beogradskom Pioniru. protivnik prvaku države Partizanu je vršački Hemofarm.

Izvor: B92, kkpartizan.rs

Petak, 21.05.2010.

16:04

Default images

Partizan i Hemofarm su se u ovoj sezoni sastali pet puta, 'crno-beli' su bili uspešniji u četiri duela, dok je tim iz Vršca odneo pobedu u 3. kolu Superlige rezultatom 74:72.

Prvi put ove godine Partizan i Hemofarm su igrali u Pioniru, kada je aktuelni šampion dobio utakmicu u produžetku 84:80, koji je obezbedio kapiten Božić trojkom u poslednjim sekundama utakmice.

Drugi susret u NLB ligi bio je u okviru 17. kola kada su crno-beli u veoma neisvesnoj završnici ponovo došli do pobede 90:91 na isti način kao i u Beogradu, trojkom Božića u poslednjim sekundama meča.

Polufinale Kupa Srbije je bila prilika da se beogradski i vršački klub još jednom sastanu. Tim iz Humske je odneo pobedu i plasirao se u finale rezultatom 69:64. Počela je i Superliga Srbije, a u 3. kolu Hemofarm je ugostio Beograđane i pobedio rezultatom 74:72.

Završnica NLB lige i polufinalni susret na fajnal foru u Zagrebu bio je rezervisan ponovo za crno-bele i farmaceute, a Partizan je još jednom bio uspešan i savladao je Vrščane rezultatom 72:67.

"Hemofarm je godinama formirao ovaj veoma kvalitetan tim, koji ima velike izglede da osvoji titulu. Sve dosadašnje utakmice protiv njih bile su veoma čvrste, sa dosta startova na ivici povrede, a tako će sigurno biti i sutra", rekao je šef stručnog štaba Partizana Duško Vujošević

Prema njegovom mišljenju, ova utakmica je za "crno-bele" najvažnija u ligaškom delu Superlige, jer pobeda sa više od dva poena razlike praktično osigurava prvo mesto i prednost domaćeg terena u plej ofu.

Zbog toga je Vujošević pozvao navijače da ispune "Pionir" i pomognu ekipi da ostvari važnu pobedu.

"Rekao sam da nam je u Parizu nedostajao onaj deo navijača koji nije bio tamo. Da su došli, mislim da bismo dobili bar jednu utakmicu. Nesporazuma uvek ima i ako je potrebno da se nekome lično izvinim, izvinjavam se", rekao je Vujošević.

Trener Partizana je dodao da bi, bez obzira na sve što se dešavalo, "svi koji ne dođu u 'Pionir' kada se igra najvažnija utakmica sezone trebalo dobro da se zamisle".

Kapiten Hemofarma Stefan Marković kaže da se neće osvrtati na taj meč i da u Beograd dolaze potpuno rasterećeni, ali, naravno, da očekuje pobedu.

"Imamo prednost iz prvog duela, ali ćemo taj meč zanemariti. Partizan je favorit, s obzirom na to šta su sve uradili ove sezone i kakvu ekipu imaju, ali, mi se nećemo predati. U Pionir idemo rasterećeni, sa željom da pružimo najbolju partiju do sada i da pokušamo da ih iznenadimo na njihovom terenu. Nadam se da će biti lepa atmosfera, puna hala i da će biti dobra košarkaška predstava", kaže Marković.

"Partizan je imao dosta utakmica ove sezone i sugurno je da su umorni, ali i mi smo imali dosta utakmica, počev od reprezentacije, tako da nikom nije lako u ovoj fazi šampionata. Ali, siguran sam da će svako naći motiv, pogotovo za ovakve utakmice, pa mislim da umor neće biti neki presudan faktor".

O igri dva rivala ne treba trošiti reči. Dobro se poznaju, pa teško da može biti nekog posebnog iznenađenja.

"Njihov najjači adut je ofanzivni skok. Imaju odlične skakače, što na centarskim pozicijama, a pogotovo Jan Veseli i Dušan Kecman, koji mnogo znači za njihovu igru, jer uhvati veliki broj lopti. Moramo da branimo koš sa svih pet igrača i ako budemo imali egal u skoku, onda će i utakmica biti u egalu", smatra Marković.

Kapiten Hemofarma je svestan važnosti ovog meča, ali kaže da su se za ovaj meč spremali kao za svaki drugi.

"Pobeda bi nam dosta značila, ali i posle toga ima da se igra još četiri kola. Liga se neće završiti posla meča sa Partizanom, tako da je ovo samo još jedna utakmica u nizu u kojoj imamo ambicije da pobedimo", kaže kapiten Hemofarma.

Utakmica Partizan - Hemofarm počinje u subotu u 18 časova, ulaznice će se prodavati već dva sata pre početka meča na blagajni Pionira, a cena je 100 dinara za tribine i 200 dinara za parter.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: