Rosi najbrži u Le Manu

Vozač Jamahe Valentino Rosi ostvario je najbrže vreme na prvom treningu kraljevske klase pred trku za Veliku nagradu Francuske Moto GP šampionata.

JTIzvor: B92 Svet, Francuska
Podeli

Aktuelni šampion najjače klase je krug na stazi “Bugati” u Le Manu kompletirao u vremenu od 1:34.402 minuta, za jednu desetinku brže od Kejsija Stonera na Dukatiju.

Treće mesto na prvom treningu u Francuskoj zauzeo je vodeći u generalnom plasmanu i Rosijev timski kolega Horhe Lorenco.

Iza najbolje trojice našao se Andrea Doviciozo na Repsol Hondi, a potom su sledili njegov timski kolega Dani Pedrosa, vozač Jamahe Teh 3 Kolin Edvards, Niki Hejden na Dukatiju i Ben Spiz na privatnoj Jamahi, koji je ujedno poslednji vozač koji su imao zaostatak manji od sekunde u odnosu na ‘Doktora’. Prvu desetoricu u Le Manu kompletirali su vozač Pramak Dukatija Aleks Espargaro i Marko Melandri na San Karlo Hondi Gresini.

Rezultati prvog treninga u Francuskoj:
1. Valentino Rosi (Fiat Jamaha) 1:34.402
2. Kejsi Stoner (Marlboro Dukati) + 0.106
3. Horhe Lorenco (Fiat Jamaha) + 0.140
4. Andrea Doviciozo (Repsol Honda) + 0.223
5. Dani Pedrosa (Repsol Honda) + 0.587
6. Kolin Edvards (Monster Jamaha Teh 3) + 0.687
7. Niki Hejden (Marlboro Dukati) + 0.821
8. Ben Spiz (Monster Jamaha Teh 3) + 0.889
9. Aleks Espargaro (Pramak Dukati) + 1.048
10. Marko Melandri (San Karlo Honda Gresini) + 1.241

Na prvom treningu u Moto2 kategoriji najbrži je bio domaći vozač Žil Klizel, a pratili su ga Aleks de Anđelis iz San Marina i Španac Toni Elias. U klasi do 125 kubika najbrži je bio Pol Espargaro iz Španije ispred sunarodnika Marka Markesa i Nemca Sandra Kortezea.

Više o trci za Veliku nagradu Francuske možete da pročitate u našoj rubrici 'Teme'.

strana 1 od 3 idi na stranu