EHF: Vulkan odveo Islanđane na EP

Odlukom EHF-a Island se plasirao na EP za juniore zbog nemogućnosti da otputuje na kvalifikacioni turnir? Čelni ljudi saveza Srbije, CG i Makedonije ogorčeni.

Izvor: B92

Četvrtak, 20.05.2010.

12:52

Default images

Muška juniorska reprezentacija Islanda bez borbe se plasirala na Evropsko prvenstvo u Slovačkoj, dok će Srbija, Makedonija i Crna Gora morati da razigavaju za drugo mesto koje vodi na EP, odlučila je u sredu ueče Evropska rukometna federacija.

Olakšavajuća okolnost za selekciju Srbije, koja je žestoko oštećena sa preostale dve selekcije je da će se kvalifikacioni turnir održati od 4. do 6. juna u Srbiji.

EHF je doneo ovakvu odluku zbog velikih problema u avio saobraćaju u Evropi, izazvanih erupcijom vulkana na Islandu,. Upravo zbog toga kvalifikacioni turnir nije održan od 16. do 18. aprila.

Odluka koju je doneo EHF izazvaće polemike i narednih dana, posebno zbog činjenice da su tri selekcije pokušavale tokom aprila na sve načine da stignu do severne Evrope, kako bi održao ovaj turnir.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: