Benites: “Ostajem u Liverpulu”

Menadžer Liverpula Rafael Benites rekao je da je veoma srećan u Liverpulu i da ne namerava da napusti klub posle jedne loše sezone.

Izvor: MT

Sreda, 19.05.2010.

16:53

Default images

Najtrofejniji engleski klub je sezonu završio na razočaravajućem sedmom mestu, zbog čega neće učestvovati u Ligi Šampiona naredne godine. To je izazvalno brojne spekulacije da će klub napustiti Fernando Tores, ali je Benites rekao da veruje da njegov zemljak nema razloga da odlazi sa “Enfilda”.

Imam još četiri godine ugovora sa Liverpulom, veoma sam srećan, navijači su fantastični i ja sam oduševljen. Nadam se da će se situacija popraviti i da će Liverpul ponovo biti konkurentan”, rekao je Benites španskim novinarima.

Benites se osvrnuo i na brojne kritike britanskih novinara.

Moji kritičari u Londonu kažu da nisam dobar trener, ali su zaboravili mnoge detalje. Liverpul je u proseku tokom poslednjih 12 sezona osvajao 69 bodova. Napravili smo veliku grešku time što smo odmah osvojili četiri titule, na samom startu. To je značilo da će ljudi da očekuju više, očekivanja su i porasla, a ove godine svarni nam nisu polazile za rukom još od samog starta”.

Španac je podsetio da je i jedan Aleks Ferugson tek sedam godina nakon svog dolaska na ‘Old Traford’ uspeo da osvoji titulu.

U stvarnosti, Premijer ligi se podrazumeva da je treneru potrebno vreme da bi se adaptirao. Menadžeru Mančester Junajteda Aleksu Fergusonu je bilo potrebno sedam godina da osvoji titulu šampiona. Mi smo imali problema i u predsezoni, bilo je povreda, loš početak i porazi od Totenhema i Aston Vile – tim je izgubio samopouzdanje. To je bila teška sezona, a takođe postoji i direktna veza između zarada i rezultata”, podsetio je Benites.

Benites je gotovo posla sezone proveo odgovarajući na pitanja o navodnom interesu Juventusa, koji je još zimus želeo da angažuje španskog stručnjaka. Na kraju, torinski klub je odustao kada nisu uspeli da se kvalifikuju u Ligu Šampiona, iako Benites tvrdi da nikada nije dobio zvaničnu ponudu od ‘stare dame’.

“Tores ne razmišlja o odlasku”

Beta
50-godišnji trener je održao dva sastanka sa predsednikom kluba, Martinom Brotonom, da nađe rešenje za finansijske probleme, što bi uključivalo i prodaju igrača pre kupovine novih.

Ipak, Benites je insistirao da se ponude za Fernanda Toresa uopšte ne razmatraju, uprkos interesu dva prebogata kluba, Čelsija i Mančester Sitija.

Imao sam nekoliko sastanaka sa novim predsednikom da raščistimo situaciju. Moramo da znamo sa koliko novca raspolažemo, ali to će zavisit od toga koga budemo prodavali”, rekao je Španac.

Benites je rekao da najbolji strelac Liverpula ne razmišlja o promeni sredine.

Razgovarao sam sa Fernandom (Toresom) o njegovoj povredi i trenutno se oporavlja. Njegov prioritet je da se potpuno oporavi, da igra na Svetskom Prvenstvu i da ga osvoji. On ne razmišlja o odlasku. On je dobar momak i navijači ga vole. On je dobar predstavnik kluba i dobar primer za mnoge ljude”, rekao je Benites.

Španski stručnjak je dodao da je Tores primamljiv sponzorima.

Žene u Aziji su lude za njim. Zahvaljujući njemu, Liverpul je postao popularan u Aziji. On će biti dobar mamac za sponzore”.

Benites je na kraju dodao da bi jednog dana svakako želeo da bude selektor Španije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: