Završena sezona mini-maksi lige

Završnim turnirima u pet kategorija okončana je deseta sezona mini-maksi fudbalske lige, najmasovnijeg dečjeg takmičenja u celom regionu Balkana.

Izvor: AY

Sreda, 19.05.2010.

14:28

Default images

"U protekloj sezoni došlo je do značajnih izmena, a najvažnija je da su odluke o spornim situacijama donosili sami igrači, uz pomoć delegata. Najvažnije nam je bilo da smanjimo pritisak na decu i da se poštuje fer plej", rekao je predsednik Dečje fudbalske asocijacije i predsedavajući Odbora za bazični fudbal Fudbalskog saveza Srbije Vladan Škorić.

On je naveo da posebno raduje podatak da mini-maksi liga od osnivanja do danas beleži stalni napredak, kako u pogledu kvaliteta takmičenja, tako i po broju učesnika. Dosadašnja iskustva potvrdila su da je to takmičenje u funkciji omasovljenja fudbala i stvaranja šire baze, koja u ovom trenutku nedostaje našem fudbalu.

Nakon završetka lige na redu su fudbalski kampovi, koje će Dečja fudbalska asocijacija organizovati od kraja juna do kraja jula u Kladovu i na Kopaoniku.

Ovog leta prvi put će biti organizovan medjunarodni mini-maksi kamp u austrijskom Tirolu i tu će moći da se okupe deca naših iseljenika koji žive u tom delu Evrope.

Dečja fudbalska asocijacija će, kao i nekoliko prethodnih godina, u saradnji sa humanitarnom organizacijom "Naša Srbija" od 3. jula do 4. avgusta na Tari biti domaćin mališanima bez roditeljskog staranja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: