Jedna tema manje, Vilja u Barseloni

Reprezentativac Španije i dosadašnji igrač Valensije David Vilja postaće u četvrtak igrač Barselone, objavljeno je na sajtu prvaka Španije.

Izvor: B92

Sreda, 19.05.2010.

13:38

Default images

Vilja je potpisao četvorogodišnji ugovor, njegova primanja se ne znaju a Valensija, inače klub u ozbiljnoj finansijskoj krizi, dobiće na ime obeštećenja 40 miliona evra. Poslednja prepreka realizaciji transfera su lekarski pregledi zakazani za četvrtak.

Najbolji strelac Evropskog prvenstva 2008. godine i najbolji španski strelac u Primeri bio je zanimljiv brojnim klubovima u Španiji (Real Madrid) i Engleskoj (Mančester Junajterd, Čelsi) ali je odlučio da karijeru nastavi u Kataloniji.

Momak iz Asturije na severu Španije, siguran je putnik na Svetsko prvenstvo a vest o njegovom odlasku sa Mestalje na Kamp Nou saopštio je predsednik Valensije.

"Prodali smo Vilju Barseloni za 40 miliona evra,“ rekao je Manuel Ljorente novinarima, „Kao što svi znate, mogli smo ovo da uradimo i prošlog leta ali smo smatrali da je bolje da zadržimo tim i pokušamo da se plasiramo u Ligu šampiona. Tajk cilj smo ostvarili i VIlja nam je puno pomogao. Sada je ovo dobar posao i neophodan da bi se postigla finansijska stabilnost kluba.“

Dolazak Vilje pospešiće spekulacije o odlasku Ibrahimovića ali je predsednik Barselone Laporta izjavio da je „veoma zadovoljan Ibrahimovićevim doprinosom“.

Barsa svakako ostaje bez Anrija koji se seli u Sjedinjene Države a, prema trenutnom sastavu, Viljini direktni konkurenti za mesto u timu su Ibrahimović i Bojan Krkić Peres.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

41 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: