FMP - Borac (18:00h)

Posle poraza od Zvezde u "Pioniru", FMP u devetom kolu Superlige, na svom terenu dočekuje Borac.

Izvor: LB

Utorak, 18.05.2010.

19:27

Default images

'Panteri' su svesni činjenice da ukoliko žele da se plasiraju u polufinale moraju da blistaju do kraja ligaškog dela takmičenja.

Pred dolazak Borca, Predrag Samardžiski, centar FMP-a, kaže da ništa osim pobede ne dolazi u obzir. "U preostalih šest kola moramo da pobedimo gotovo sve utakmice da bismo se plasirali među najbolje četiri ekipe", istakao je Samardžiski.

"Najbolja prilika da se posle poraza od Crvene zvezde vratimo na pobednički kolosek je upravo duel protiv Borca. Uloga favorita nam pripada i mi je prihvatimo, ali moramo i da je opravdamo. To možemo samo angažovanom igrom u odbrani i pametnim napadom. U tom slučaju pobeda ne bi trebalo da dođe u pitanje", dodao je on.

Sa druge strane, Čačani u taj meč ulaze potpuno rasterećeni, ali trener FMP Železnika Boško Đokić, ipak, smatra da je njegov tim favorit.

"Ova utakmica u principu dolazi u teškom trenutku za nas jer je moramo dobiti. Tačnije, svaka utakmica je pod moranjem, bez obzira da li je u pitanju Borac, Partizan ili neko treći. Imamo prednost domaćeg terena, bolji sastav, tako da bi ovaj meč trebali da realizujemo kako smo zamislili. Njihov glavni igrač je Jorović, za koga ne znam da li će biti u sastavu, ali oni su inače dobar tim, koji je kao prvi iz naše lige ušao u Superligu. Doveli su dva odlična pojačanja, Vukosavljevića za sigurnost pod košem i Nešovića koji pokriva pozicije jedan i dva, donosi agresivnost u odbrani, preciznost i ubrzava igru. Sve u svemu, jedna kompaktna celina, zrela ekipa, koju je sticaj okolnosti doveo do toga da nemaju nešto bolji učinak, koji će, verujem sa nekom pobedom kuće I popraviti. Biće to teška utakmica, zbog njihove širine i rasterećenosti, a i mi smo pod nekom vrstom pritiska. Najbitnije je da su svi zdravi i u konkurenciji za tim, idemo po bodove svim snagama", zaključio je Đokić.

Kao i FMP, i Borac je u prošlom kolu doživeo neuspeh. Ali, poraz od vršačkog Hemofarma Čačane ne boli mnogo. Naprotiv. Struku tima sa Morave više brine to što do samog početka meča u Železniku neće znati da li će Branko Jorović moći da igra. Najbolji igrač Borca zbog povrede kolena pauzira već više od 10 dana.

Meč FMP - Borac igra se u sredu, u Železniku, od 18:00 časova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: