Bez 'pomilovanja' za sudiju Orehova

Evropska fudbalska unija (UEFA) odbacila je žalbu ukrajinskog sudije Olega Orehova, koji je dobio doživotnu suspenziju zbog učesća u aferi nameštanja utakmica.

Izvor: B92, Beta

Utorak, 18.05.2010.

19:17

Default images

UEFA je još u martu, na osnovu dokaza iz istrage nemačke policije, suspendovala 42-godišnjeg Orehova. Istraga je obuhvatila 11 zemalja i više od 200 utakmica.

"Orehov je prekršio sve principe sporta, narušio je svoj integreitet", navodi se u obrazloženju disciplinskih organa UEFA, koji nisu saopštili u nameštanju kojih utakmica je učestvovao ukrajinski arbitar.

Orehov se nalazio među 100 najboljih arbitara u Evropi i sudio je na dve utakmice u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: