Juniori na kvalifikacijama za OI

Atletska juniorska reprezentacija u sredu putuje za Moskvu na kvalifikaciono takmičenje za Prve Olimpijske Igre mladih –Singapur 2010

Izvor: AY

Utorak, 18.05.2010.

14:28

Default images

Kvalifikacije u glavnom gradu Rusije održavaju se od 21-23.maja.Srpski tim u Moskvi predstavljaće 14 atletičara, a najveća očekivanja usmerena su na Amelu Terzić, pobednicu Evropskog olimpijskog festivala mladih 2009 u Tamperu na 3000m, i trećeplasiranu na 1500m.

Amela Terzić prošle godine osvojila je i bronzanu medalju na Svetskom prvenstvu za mlade na 3000m, a ove godine na 800m ima najbolji rezultat na svetu, 2:06,16.

„Iako je Amela poslednjih dana imala zdravstvenih problema verujem da će ipak uspeti da se plasira među najboljih pet evropljanki i tako kvalifikuje za Singapur“ istakao je njen trener Rifat Zilkić.

U Moskvu iz grupe atletičara Rifata Zilkića putuje i Nenad Radovanović, koji će takođe trčati 1000m.

Nenadu je ovo prvi nastup na velikom međunarodnom takmičenju, nemam velika očekivanja od njegovog nastupa, ali znam da će dati sve od sebe i boriti se za što bolji plasman“ istakao je Zilkić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: