Slavlje Borkovića na Vodnu

Dve mlade snage domaćeg auto sporta na brdu Dušan Borković i Darko Božilović zasijale su u punom sjaju na međunarodnoj trci na stazi Vodno u Makedoniji.

Izvor:

Nedelja, 16.05.2010.

20:03

Default images

Borković je u Micubiši Lanseru, 3.500 metara zadate razdaljine, u dva navrata zbirno odradio u vremenu od 3:59.39 i osvojio prvo mesto u generalnom plasmanu.

Božilović je u Opel Astri SP u istom maniru vozio protiv štoperice, i u drugoj vožnji bio sporiji za 13 delova sekunde.

Veštinu upravljanja i dobro pripremljene mašine u idealnim uslovima na stazi, bilo je milina gledati, što govori u prilog činjenici da nove snage nezaustavljivo nadiru.

Treće vreme Miloša Brkića u generalnom plasmanu ujedno u klasi 8, govori u prilog novog talasa, ali i nastavka tradicije sinova Čede Brkića auto sportu. Nebojša Atanacković, posle peha u BiH, osvojio je odlično četvrto mesto, sa samo 12 delova sekunde sporijim vremenom od prethodnika. Radoslav Vukosavljević je petim mestom osvetlao obraz takmičara iz klase 2 i najavio da sa njima, neće biti lako.

Najvažnije od svega je da se svi živi, zdravi i čitavi vraćaju kući sa bodovima. Vidosavljević je imao peh sa klipom, dok je Todorović prvu vožnju vozio sa probušenom zadnjom desnom gumom, tako da odlično vreme u drugom pokušaju nije značajno uticalo na plasman. Za razliku od subote, na trci smo imali idealne uslovi, ali su posmatrači, organizatoru natuknuli da bi za narednu sezonu morali da porade na asfaltnoj podlozi, podizanje bankina”, rekao je Egon Franičević.

Rezultati u generalnom plasmanu:
1. Dušan Borković 3:59.39
2. Darko Božilović 4:19.29
3. Miloš Brkić 4:29.30
4. Nebojša Atanacković 4:29.52
5. Radoslav Vukosavljević 4:34.94

Očekivani trijumfi u kartingu

Prvu trku karting šampionata Srbije, održanu na parking prostoru fabrike automobila „Zastava” u Kragujevcu, obeležili su izraziti favoriti, praktično branioci šampionskih titula po klasama. Jedina neizvesnost viđena u klasi 5, gde su Jovan Ristić i Kristijan Janković ganjali tokom oba izdanja i smenjivali na vodećim pozicijama, dok se Bojan Erman sa dva druga mesta, mudrom vožnjom dokopao zbirno prvog mesta.

Jovan Nedeljković bio je prvi u klasi 1, Luka Stojanović bez mnogo problema u klasi 2, Aleksandar Ristić na domaćem terenu bez milosti za Miljkovića i ostale goste. Internacionalac Petar Janjić u sličnom maniru odradio je klasu 4.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: