Veber: „Najlepši dan u mom životu“

Posle drugog trijumfa u samo osam dana vozač Red Bula Mark Veber izjavio je da mu je nedelja, dan kada je došao do prve pobede u Monaku, najlepši dan u životu.

Izvor: JT

Nedelja, 16.05.2010.

18:25

Default images

Veber je u nedelju postao 31. pobednik u Monte Karlu posle dominacije tokom svih 78 krugova, ispred timskog kolege Sebastijana Fetela i Roberta Kubice u Renou.

„Osećaj je neverovatan, ovo je bez sumnje najlepši dan u mom životu“, rekao je presrećni Veber pošto je primio pehar iz ruku Princa Alberta.

Ovo mesto predstavlja neverovatan test, sve ovo je trajalo dva sata i znao sam da ću imati puno posla“, istakao je Veber, koji sada sa Fetelom deli vođstvo u generalnom plasmanu šampionata.
Beta
Australijanac je pred sobom u Monaku imao nekoliko izazova, uključujući četiri izlaska „sejfti kara“ na stazu, ali je fantastičnom vožnjom postao prvi vozač iz svoje zemlje posle Džeka Brebama koji je trijumfovao u Monte Karlu. Od tada je prošla čak 51 godina.

Staza se menjala, ali smo doneli prave odluke uprkos velikom broju usporavanja i izlasku „sejfti kara“ na stazu. Osećam se neverovatno jer sam se pridružio Aertonu Seni i ostalim velikanima kao pobednik trke u Monte Karlu“, rekao je vozač Red Bula.
Beta
Odmah iza Vebera kroz cilj je prošao Fetel, a njih dvojica su kasnije dvostruki trijumf austrijske ekipe proslavili skokom u more. Najmlađi pobednik u istoriji Formule 1 je posle trke istakao da nije postojala šansa da stigne Australijanca.

Uopšte nisam uspevao da održim korak sa Markom, posebno na početku trke i prilikom restarta. Bilo je očigledno da je ralika prevelika i zato nije ni vredelo da pokušavam da ga sustignem. Takođe je bilo teško odvojiti se od Roberta, ali sam srećan jer sam osvojio veliki broj bodova“, rekao je Fetel.
Beta
Iako je u Monaku došao do drugog podijuma ove sezone Kubica je posle trke izjavio da je pomalo razočaran jer je ispustio drugu poziciju još na startu trke.

Znao sam da će start iz prvog reda na prljavoj strani biti težak. Video sam Marka kako odmiče i pokušao sam da ga preteknem ali sam kasno kočio i tako ostavio otvorena vrata Sebastijanu. Uspevao sam da se držim blizu njega, mislim da sam čak bio brži, ali sam u drugom delu trke osetio probleme sa bolidom i uplašio sam se da ću morati ponovo u boks. Srećom, to se nije desilo i čestitam Renou koji ima tri vozača na podijumu kao snabdevač motora“, istakao je Kubica.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: