GP2: Prvenac D’Ambrozija u Monaku

Belgijanac Žerom D’Ambrozio došao je do svoje prve pobede u GP2 seriji na drugoj trci drugog vikenda ovogodišnjeg šampionata voženoj u Monte Karlu.

Izvor: JT

Subota, 15.05.2010.

23:43

Default images

Vozač ekipe Dams je do trijumfa došao u vremenu od 43:43.804 minuta pošto je uspeo da se odupre velikim pritiscima rivala od starta do samog cilja.

Sa samo tri i po desetinke zaostatka u odnosu na Belgijanca kroz cilj je prošao vozač Barva Adaks tima Điedo Van Der Garde, dok se na podijum pored njih popeo Žil Bjanki, član ART Gran Pri tima.

D’Ambrozio je startovao sa pozicije ispred Van Der Garda, vozača Rapaksa Luiza Razije, Alberta Valerija u bolidu Skuderije Koloni, još jednog vozača Rapaksa Pastora Maldonada i Bjankija. Poredak na vrhu se nije promenio sve dok direktor trke nije dodelio veći broj kazni zbog preranog starta, a među njima se našao i Maldonado.
Nekoliko krugova kasnije Valerio je udario u zaštitnu ogradu, a uskoro je još teži udes imao vozač Ardena Rodolfo Gonzalez pa je na stazu izašao “sejfti kar”. Prilikom restarta D’Ambrozio je uspeo da se odvoji, dok je Razia popustio pod pritiskom Bjankija i takav plasman prve trojice je ostao do cilja. Razija je do cilja ostao bez još jednog mesta kada ga je pretekao Džoni Sesoto, dok je poslednji bod otišao u ruke pobednika subotnje trke Serhija Pereza, koji je tako povećao svoju prednost u generalnom plasmanu.

GP2 serija se nastavlja trkama u Turskoj koje su na program 29. i 30. maja.

Rezultati druge trke u Monte Karlu:
1. Žerom D’Ambrozio (Belgija) Dams 43:43.804
2. Điedo Van Der Garde (Holandija) Barva Adaks + 0.351
3. Žil Bjanki (Francuska) ART Gran Pri + 1.078
4. Džoni Sesoto (Venecuela) Trident + 2.919
5. Liuz Razia (Brazil) Rapaks + 6.572
6. Serhio Perez (Meksiko) Barva Adaks + 7.257
7. Čarls Pik (Francuska) Arden + 7.903
8. Josef Kral (Češka) Super Nova + 8.837

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: