Dandi Junajted osvojio Kup Škotske

Fudbaleri Dandi Junajteda pobedili su Ros Kaunti sa 3:0 u finalu Kupa Škotske i tako su drugi put u istoriji, posle 1994. godine, osvojili nacionalni kup.

Izvor: SO

Subota, 15.05.2010.

21:49

Default images

Prvi gol postigao je Dejvid Gudvili u 61. minutu, a zatim je Kreg Konvej u 75. i 86. minutu osigurao trijumf svom timu.

Ros Kauntiju iz gradića Dingvola bilo je to prvo učešće u finalu Kupa, ali nisu imali snage za još jedan podvig nakon što su izbacili Hibernijan i Seltik.

Dejvid Gudvili je lepim lobom postigao prvi gol, potom je asistirao Konveju za drugi, a konačnih 3:0 postavio je ponovo Konvej posle dodavanja Gomisa.

Trener Dandija Piter Hjuston bio je oduševljen pobedom.

"Ovo je šlag na torti, veoma sam srećan, mislim da će sada u Dandiju biti ogromna žurka. U prvom poluvremenu rival se uglavnom branio, a mi nismo uspevali da ih probijemo dugim loptama. Kada su ubacili i drugog napadača, nama se otvorio prostor i to smo iskoristili. Mislim da oni nisu stvorili pravu šansu".

Dandi Junajted ima jednu titulu prvaka Škotske (1983), dva FA kupa (1994, 2010) i dva liga kupa (1980, 1981). Najveći uspesi kluba u međunarodnim takmičenjima su finale Kupa UEFA 1987. i polufinale Kupa šampiona 1984. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: