Pro Reko šampion Evrope

Vaterpolisti italijanskog Pro Reka novi su prvaci Evrope pošto su u reprizi prošlogodišnjeg finala Evrolige u Napulju pobedili crnogorski Primorac sa 9:3.

Izvor: B92

Subota, 15.05.2010.

21:41

Default images

Pro Reko je tako došao do šestog trofeja Evrolige u svojoj istoriji, a najzaslužniji za pobedu bili su Vanja Udovičić sa četiri i Filip Filipović sa dva gola.

Primorac je odlično otvorio meč i vodio je posle prve četvrtine sa 2:0, ali su u nastavku meča sjajna odbrana Italijana i odlična igra Udovičića i Filipovića u napadu, doveli Pro Reko do ubedljive pobede.

Pored reprezentativaca Srbije, odličan u pobedničkom timu bio je i golman Stefano Tempesti koji je odbranio čak 14 pokušaja vaterpolista Primorca.

U poraženoj ekipi po jednom su se u strelce upisali Darko Brguljan, Drašković i Kiš.

Pro Reko: Tempesti,Burić 1, Manjante, Madaraš, Kašaš, Feludjo, Filip Filipović 2, Fijol, Benvek, Aleksandro Kalkatera 1, Udovičić 4, Molina 1, Nikić.
Primorac: Radić, RaškoBrguljan, Cucković, Petrović, Trajković, Darko Brguljan 1, Djerdjelji Kiš 1, Azevedo, Pavlović, Drašković 1, Štajmenc, Štetka.

Igrač više: Pro Reko 10 (4), Primorac 13 (1)

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

38 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

20 h

Podeli: