Venus u finalu na Rezai

Amerikanka Venus Vilijams sastaće se sa Aravan Rezai u finalu Mastersa u Madridu.

Izvor: AY

Subota, 15.05.2010.

13:31

Default images

Venus je u polufinalu pobedila Šahar Per iz Izraela 6:3, 6:0, posle sat i šest minuta igre, dok je Lusi Safarova predala meč Rezai pri rezultatu 6:1 za Francuskinju.

Iako je Per meč počela dobro, iskusna Vilijamsova odlično je servirala i brzo je „pročitala“ slabe tačke protivnice, tako da je do novog finala stigla uz svega tri izgubljena gema protiv 22. teniserke sveta, dok je Rezai iskoristila povredu Safarove za novi dobar rezultat.

Obe teniserke su na početku meča napravile po brejk, dok je Izraelka tada još dobro igrala. Vilijamsova je pri rezultatu 3:2 imala tri vezane brejk lopte, i samo tada Per pokazuje bolju igru i silovitim forhendom „ubija“ Venus njenim oružjem, osvaja pet uzastopnih poena i izjednačava na 3:3.

Četvrtu teniserku sveta to nije omelo, te potom dolazi do novog brejka i potom i brzih 6:3 i vođstva od 1-0 u setovima.
U drugom setu viđena je drugačija priča, Per je dosta grešila, dok je iskusna Vilijamsova adekvatno koristila svaku šansu, te je do finala stigla bez izgubljenog gema u drugom setu.

Venus je protiv Per slavila i pre dve nedelje na Mastersu u Rimu, kada je pobedila rezultatom 6:3, 6:4.

Ukoliko Venus osvoji titulu u Madridu, od sledeće nedelje naći će se na drugoj poziciji, odmah iza mlađe sestre Serene.

U drugom polufinalu, 24. teniserka sveta, koja je prethodno u četvrtini finala izbacila Jelenu Janković, nije imala problema sa povređenom Čehinjom, koja je uspela da završi prvi set, pre nego što je morala da odustane zbog povrede.

Vilijamsova i Rezai su do sada odigrale dva meča, oba na šljaci, a obe imaju po jednu pobedu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: