Nastavlja se šampionat na brdu

Druga trka šampionata Srbije u automobilizmu, u discipline brdske trke, održava se predstojećeg vikenda na stazi Vodno iznad Skoplja u Makedoniji.

Izvor:

Petak, 14.05.2010.

22:43

Default images

Posle premijernog nastupa u Bosni I Hercegovini, na stazi u Loparama prvog vikenda maja, nadomak Bijeljine, domaći brđani i ovog puta idu za bodove u inostranstvo. Daljina i velika besparica, definitivno će uticati na ukupan broj takmičara sa licencama Sportskog auto karting saveza Srbije (SAKSS).

Ipak, poučeni iskustvom od prošle sezone, kada su se titule šampiona počev od generalnog plasmana, preko ostalih mnogobrojnih klasa, osvajane zahvaljujući bodovima osvojenim u nekadašnjim bratskim Republikama, dobar deo takmičara će naći način da gostuje na Vodnu.

Darko Božilović, najbrži u generalnom plasmanu ujedno i klasi na prvoj trci, za drugo izdanje ozbiljno je trenirao.

Na stazi Vodno sam trenirao u civilnom automobilu i mogu reći da je brza i laka za pamćenje. Podloga dobro drži, što je izuzetno bitno, kada idete na vrhunske rezultate. Čuo sam da će biti jake konkurencije na stazi, kako u klasi, tako i u generalnom plasmanu, ali mene takva činjenica posebno veseli, jer volim da se trkam”, rekao je Božilović koji vozi za ASK Centar Boban.

Predstavnik SAKSS na međunarodnoj tgrci u Makedoniji biće Egon Franičević.

Za sada ima prijavljenih 14 vozača iz Srbije u osam raspisanih klasa. Postoji mogućnost da se još neki takmičara u toku večeri pojavi na Vodnu. Najbrojniji su ASK Centra Boban i GAGA rejssng tim, a prijatno iznenađenje za sve učesnike je Dušan Borković u Micubiši Lanseru, koji će voziti za generalni plasman”, rekao je Franičević.

Startuje šampionat Srbije u kartingu

Karting šampionata Srbije startuje ovog vikenda na parking prostoru ispred fabrike automobila „Zastava“ u Kragujevcu. Ne tako davano unutar fabričkog kruga postojala je staza, na kojoj je osvojeno prvo mesto bilo stvar prestiža, kod automobilista. Mlađe kategorije za sada će morati da se zadovolje parking prostorom, ali su na taj način malo otvorili velika vrata, velike fabrike.

Za sada je na adresu organizatora AMK Zastava rejsing tima iz Kragujevca stiglo više od 40 prijava, što samo može da obraduje poklonike osnovne škole sportske vožnje. Pravilnik takmičenja je isti od prošle godine. Subota je rezervisana za nezvanične, a nedelja za zvanične treninge i dve odvojene trke.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: