Rezai zaustavila Jelenu - 7:5, 6:4

Srpska teniserka Jelena Janković nije uspela da se plasira u polufinale turnira u Madridu, pošto je izgubila od Aravan Rezai iz Francuske sa 7:5, 6:4.

Izvor: SO

Petak, 14.05.2010.

21:49

Default images

U prvom setu Jelena je uspela da se vrati posle zaostatka 3:5, ali je Francuskinja ipak iskoristila šestu set loptu. U drugom setu viđena je ista slika, Rezai je bila znatno agresivnija i posle jednog časa i 33 minuta iskoristila prvu meč loptu. U polufinalu će igrati sa Lucije Šafarovom, koja je bila bolja od Nadje Petrove sa 2-1 u setovima.

Aravan Rezai je ofanzivnom igrom uspela da kontroliše poene tokom najvećeg dela meča. Jelena je jedino početkom drugog seta bila malo agresivnija, ali taj period potrajao je kratko. To najbolje ilustruje odnos direktnih poena i neiznuđenih grešaka – 38/33 Rezai, a Jelena 17/27.

Sve je zavisilo od Francuskinje, koja je ravnim udarcima bila izuzetno precizna, a za razliku od nekih prethodnih mečeva, uspela je da pregura psihološki teške period meča i da trijumfuje.
JJ je već u prvom gemu spasila tri brejk lopte, ali na servis suparnice nije imala nikakvih šansi. Rezai je do brejka došla u sedmom gemu, a pri rezultatu 5:3 Jelena je na svoj servis spasila tri brejk lopte, uz malo sreće, ali i jednom sjajnom forhend paralelom.

To je uticalo na Francuskinju, koja u sledećem gemu nije bila na potrebnom nivou i propustila je još dve set lopte. Jelena je bolje riternirala nego tokom prethodnog dela meča, bolje je ’čitala’ servise rivalke, pa je iskoristila drugu brejk loptu i izjednačila na 5:5.

Sledeći gem ispostavio se presudnim, trajao je 15-20 minuta, Rezai je neprestano napadala, a pravilnost je bila takva da je posle ’vinera’ neminovno sledila greška. Taj niz Rezai je prekinula posle devetog izjednačenja, kada je napravila brejk i ponovo servirala za set.
U 12. gemu Rezai je iskoristila šestu set loptu nakon što je Jelena poslala bekhend nekoliko milimetara u aut.

U drugom setu Francuskinja je povela 2:0, bekhend ju je fantastično služio, a treba reći i da je poboljšala kretanje. Ipak, Jelena ofanzivnijom igrom uspeva da se vrati, ali napadi srpske teniserke bili su kratkog daha, pa je Rezai ponovo preuzela inicijativu i ’oterala’ Jelenu iza osnovne linije.

To je bio primarni uzrok novog brejka Rezai, koja ovoga puta nije popustila u završnici i realizovala je prvu meč loptu za svoj najbolji rezultat u karijeri.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

142 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: