Brijatore ponovo u padoku Formule 1

Prvi put od zabrane rada u Formuli 1 Flavio Brijatore će predstojećeg vikenda prisustvovati jednoj trci šampionata – Velikoj nagradi Monaka.

Izvor: JT

Petak, 14.05.2010.

20:31

Default images

Brijatore je u septembru prošle godine kažnjen doživotnom zabranom rada u Formuli 1, ali i prisustva trkama, zbog navodne umešanosti u nameštanje trke u Singapuru 2008. godine. Odluku Svetske automobilske federacije je ubrzo ukinuo francuski sud, ali je FIA postigla nagodbu sa Italijanom po kojoj mu je zabranjen rad u Formuli 1 do 2013. godine, ali ne i dolazak na trke.

Jahta bivšeg prvog čoveka Renoa ‘Force Blue’ još početkom nedelje je viđena u luci Monte Karla, dok je 60-godišnji Brijatore u četvrtak uveče prisustvovao zabavi koju je priredio vlasnik Fors Indije Vidžaj Malija. Već narednog dana Brijatore je viđen na ručku sa prvim čovekom Formule 1 Bernijem Eklstonom, koji mu je i izdao propusnicu za padok u Monte Karlu, kao svom gostu.

"Nedostaje mi Brijatore, dobro je društvo u padoku i učinio je mnogo dobrog za sport. Ljudi njega povezuju sa Formulom 1 jer ima karakter. Nedostaje nam i Maks Mozli, jer je uradio mnogo više dobrih nego loših stvari", rekao je Eklston.

Pored Brijatorea u Monte Karlu je u petak viđen i bivši šampion Formule 1, a sada vozač Sitroenovog junior tima u Formuli 1, Kimi Raikonen čije prisustvo u ovogodišnjem šampionatu najviše fali većini ljubitelja najprestižnijeg auto-moto takmičenja na svetu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: