Partizan - Pro Reko (18.00h)

Vaterpolisti Partizana u petak od 18 časova igraju protiv italijanskog Pro Reka u polufinalu fajnal fora Evrolige u Napulju.

Izvor: AK

Četvrtak, 13.05.2010.

22:39

Default images

Srpski šampion je jedini tim na F4 koji ove sezone nije izgubio ni jednu utakmicu. Ubedljiva eliminacija mađarskog Egera u četvrtfinalu uverila je i najveće pesimiste da je srpski prvak konačno sazreo za velika dela. U drugom polufinalu, dva sata kasnije, sastaju se kotorski Primorac i Jug iz Dubrovnika. Finale i utakmica za treće mesto igraju se u subotu.

U izuzetno jakoj konkurenciji u Napulju neće biti favorita, ali ni iznenađenja, jer objektivno svako može da pobedi svakoga.

Pro Reko je najskuplji tim na svetu, a ovo će mu biti šesti uzastopni F4. Tim čine svetske vaterpolo zvezde: Kašaš, Udovičić, Filipović, Nikić, Burić, Madaras, Molina, Kalakatera.

"Ovo je najbolja ekipa u kojoj sam dosad igrao. Bečej je bio bombastičniji, ali ovo u Partizanu nizašta ne bih menjao. Atmosfera u bazenu, ekipi, putovanjima, dišemo kao jedno, jedno smo telo", izjavio je iskusni golman "crno-belih" Slobodan Soro kojem je ovo četvrti F4 u karijeri.

Početkom sezone Partizan je sa 8:4 potopio Italijene, ali na turniru "Partizanove legende"

"Neuporedive su to utakmice. Turnir u Beogradu se igrao u oktobru, puno je vode prošlo ispod mosta, bolji smo i mi, bolji je i Partizan, ali smatram da ishod utakmice zavisi od nas. Odigramo li kako znamo da možemo ni Partizan nas neće zaustaviti", zaključio je 39-godišnji Benedek.

Partizan je titulu prvaka Evrope osvojio šest puta (poslednju daleke 1976), Pro Reko pet puta, Jug tri, a Primorac jednom, prošle sezone.

Partizan Rajfajzen: Slobodan Soro, Luka Mirković, Nikola Rađen, Miloš Korolija, Duško Pijetlović, Slavko Gak, Andrija Prlainović, Živko Gocić, Marko Avramović, Stefan Mitrović, Vladimir Vujasinović, Milan Aleksić, Miloš Ćuk i Branislav Mitrović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

47 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: