Petrović za B92: "Zaslužili smo"

Partizan je osvojio 22. titulu u istoriji, a jedan od najzaslužnijih igrača za veliki preokret u finišu sezone je svakako treći strelac tima Radosav Petrović.

Izvor: A. Kovaèeviæ

Četvrtak, 13.05.2010.

22:07

Default images

"Posle svega što se događalo ove sezone najvažnije je da smo ostvarili cilj koji smo postavili na početku, a to je titula. I pored toga što nismo prezimeli na vrhu tabele, na kraju smo došli do tog prvog mesta i imamo dosta razloga da slavimo i budemo zadovoljni", rakao je za B92 Petrović koji je postigao nekoliko bitnih golova, najvažniji svakako u derbiju.

Partizan je dugo tokom sezone tražio kontinuitet u igri i rezultatima. Najveći deo je proveo na drugom mestu iza Zvezde koja je retko gubila bodove.

"Bilo je dosta turbulencija i dosta toga se dešavalo što je uticalo loše na ekipu. Prelomilo je to što smo i u nekim teškim trenucima zadržali dobru atmosferu".
www.partizan.rs
"Imali smo kontinuitet i pružali smo maksimumu i onda kada su nas već bili prežalili, kada je Zvezda bila na 4-5 bodova prednosti. Mnogo su se tada već opraštali od titule ali mi smo želeli da da ostvarimo naš cilj i izguramo do kraja. Bog nas je pogledao i to nam se na kraju isplatilo, a šlag na tortu bila je pobeda na derbiju", kaže Petrović.

Partizan je verovatno jedan od retkih timova u svetu koji je osvojio titulu i pored tri različita trerena na klupi tokom sezone (Jokanović, Stevanović i Stanojević). Sve to je naravno uticalo na tim.

" Sve to što se dešavalo u klubu i oko kluba dosta utiče na ekipu. Stvarno smo se borili sa dosta problema. Svaka promena donosi nešto novo. Ne bih da ulazim u dublju analizu jer to nije posao za mene. Rezultati su pokazali da se neka promena dogodila, a najvažnije je da smo ostvarili cilj, sve ostalo je u drugom planu. Ova titula nam je u svakom slučaju podjednako draga kao i prethodne dve duple krune".
www.partizan.rs
"Crno-beli" ipak još uvek nisu ztavršili sezonu. Očekuje ih meč sa Mladim radnikom u nedelju pred svojim navijačima.

"Mislim da smo zaslužili da u nedelju u jednoj rasterećenoj utakmici proslavimo sve ovo kako treba sa našim navijačima koji su takođe zasložili ovaj trofej. Nakon toga koncentrisaćemo se na ono što nas očekuje u junu u Južnoj Africi i tokom leta".

Partizan je prošle godine sve podredio plasmanu u Ligu šampiona koji je nažalost izostao. Sada će ponovo igrati kvalifikacije za takmičenje u kojem je nastupao 2005. godine.

"Ambicije su poznate svake godine. Sa kojom dozom opreznosti će se ući u novu sezonu je na nama. Mislim da će ključ svega biti pripreme što nas igrače jedino i treba da interesuje. Ipak, još je prerano razmišljati o tome".

Petrović je tokom sezone izborio mesto u reprezentaciji, a sada se nalazi na širem spisku selektora Antića za Svetsko prvenstvo.
www.partizan.rs
"Nadam se kao i svih 30 igrača da ću biti na spisku za Južnu Afriki. Niko od nas, niti iko u Srbiji ne treba da ima bilo koje sumnje u izbor selektora Radomira Antića koji je i samim plasmanom na Svetsko prvenstvo doneo dosta ovoj naciji. Sigurno je da će u Južnu Afriku putovati 23 najbolja u tom trenutku".

Srbija će na jugu 'crnog kontinenta' igrati u grupi D protiv Nemačke, Gane i Australije. Mnogi fudbalski stručnjaci "Bele orlove" vide kao jedno od potencijalnih iznenađenja, a naučnici su čak izračunali da će Srbija igrati u finalu, i to protiv Brazila.

"Svaka ekipa na SP zaslužuje respekt. Svaki tim dolazi sa svojim ambicijama i ima svoje šanse. To je turnirsko takmičenje na kojem iznenađenja uvek postoje što smo mogli da vidimo i na prethodnim. Šta će biti znaćemo tek kada sve počne".

Tokom zimske pauze mediji su Petrovića 'selili' u inostranstvo. U finišu sezone ponovo se spominje kao jedan od glavnih kandidata da tokom letnjeg prelaznog roka napusti Humsku 1.

"To je pitanje za ljude iz kluba. Još uvek sam igrač Partizana. Jedino što me zaista interesuje je prvo taj poslednji meč sa Mladim radnikom, a onda i pripreme za Svetsko prvenstvo koje moraju da se odrade kako treba. Šta i kako dalje ne zavisi od mene", rekao je za B92 Radosav Petrović.

Raća je rođen 8. marta 1989. godina, a pre Partizana igrao je za Radnički Obrenovac. Ove sezone postigao je sedam golova za "crno-bele".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

32 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: