"Crno-beli" presrećni zbog titule

Fudbaleri Partizana osvojili su 22. titulu šampiona države u istoriji, a Aleksandar Stanojević svoju prvu u trenerskoj karijeri kao šef stručnog štaba.

Izvor: AK

Četvrtak, 13.05.2010.

20:42

Default images

"Čestitam svima u klubu, pre svega igračima koji su najzaslužniji za ovu titulu, ali i mom prethodniku Goranu Stevanoviću. Osećam veliko zadovoljstvo što smo do titule došli na ovakav način, uz dve pobede nad Zvezdom", rekao je Stanojević novinarima posle pobede nad OFK Beogradom od 3:0 na Karaburmi.

"Ovaj rezultat je bio nerealan, jer je osim u prvih 15 minuta OFK dominirao", priznao je Stanojević svestan da je njegova ekipa titulu praktično osvojila u prošlom kolu kada je u 138. večitom derbiju savladala Crvenu zvezdu sa 1:0.

Partizan je tako uspeo da stigne do treće uzastopne, a ukupno 22. titule državnog prvaka. Ujedno je i srušio tradiciju po kojoj nikad nije osvojio naslov prvaka, a da nije bio lider prvenstva na kraju jesenjeg dela sezone.
FoNet

"Mnogo mi je lepo što sam deo ove priče, posebno jer sam dete ovog kluba. Ovaj uspeh predstavljaće mi satisfakciju za naredni period", kazao je Stanojević, koji je 'crno-bele' preuzeo tek 16. aprila.

Sportski direktor Partizana Albert Nađ podsetio je da je ekipu pre toga vodio Stevanović, a da je sezona počela sa Slavišom Jokanovićem na klupi.

"Imali smo mnogo problema ove sezone, ali smo, ipak, prvi prošli kroz cilj i dokazali da posedujemo kvalitet. Zasluženo smo osvojili ovu titulu", kazao je Nađ. 

Srđa Knežević bio je jedan od najstandardnijih igrača u odbrani.



Najbolji strelac Partizana u debitanskoj sezoni u 'crno-belom' dresu bio je Brazilac Kleo, koji je postigao i prvi gol protiv OFK-a.

"Ovo mi je najlepši trenutak u karijeri i uživam u njemu. Osvojio sam prvi važan trofej u karijeri i zaista se osećam lepo", naveo je Kleo, koji je postigao 14 prvenstvenih golova, tri više od Lamina Dijare.

FoNet

"Jeste bilo teško na početku, ali je bitno da smo nastavili dobro da radimo. Najvažnije je, ipak, kakav je kraj", kazao je Dijara, koji nije želeo da odgovori na pitanje da li će posle tri sezone u Humskoj napustiti Partizan.

"Ne mogu da odgovorim na to pitanje, jer to i ne zavisi samo od mene", rekao je senegalski napadač.

Možda i najbitniji gol ove sezone postigao je Partizanov reprezentativac Radosav Petrović, koji je odlučio derbi sa Zvezdom. Efikasan je bio i na Karaburmi i postigao treći gol za Partizan.

"Gladan sam golova, ali to je u ovom trenutku najmanje bitno. Važno je da smo osvojili titulu i ponovo se upisali u istoriju", naglasio je Petrović.

Drugi gol za Partizan je bio delo Brane Ilića, koji je posle brze kontre pobegao nekolicini protivničkig igrača.

"Nije bilo šanse da me uhvate. Ušli smo bojažljivo u meč, jer je ulog bio veliki, a posle prvog gola igrali smo veoma loše. Posle smo se popravili i na kraju zasluženo došli do titule. Sada idemo u osvajanje Evrope", najavio je Ilić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

44 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: