Strelci plaćaju put na Svetski kup

Srpski strelci ponovo će sami platiti da osvajaju medalje za Srbiju, pošto se Streljački savez (SSS) nalazi u veoma teškoj finansijskoj situaciji.

Izvor: LB

Četvrtak, 13.05.2010.

18:13

Default images

Posle Svetskih kupova u Sidneju i Pekingu za koje su takmičari i treneri platili sve troškove, grupa od desetoro srpskih strelaca ponovo će snositi troškove odlaska i boravka na Svetskom kupu u američkoj vojnoj bazi Fort Bening od 22. do 31. maja.

Streljački savez Srbije je u veoma teškoj finansijskoj situaciji, zaposleni nisu dva meseca primili platu, jer se sav novac usmerava za program ali ga, i pored toga, nema dovoljno. Strelcima i trenerima je obećano da će im se novac vratiti kada stignu sredstva od Ministarstva omladine i sporta Srbije, koja kasne.

Na listi su dve takmičarke puškom Lidija Mihajlović (Niš) i Andrea Arsović (Partizan), tri takmičara puškom Stevan Pletikosić („Čika Mata“, Kragujevac), Nemanja Mirosavljev i Dragan Marković (Novi Sad), tri takmičarke pištoljem Jasna Šekarić, Zorana Arunović (obe Crvena zvezda) i Bobana Veličković (Bor 030) i dva takmičara pištoljem Dimitrije Grgić (Akademac) i Damir Mikec (Policajac). Sa strelcima, zbog nedostatka sredstava, neće putovati trener.

Za ovo takmičenje, grupa reprezentativaca, koristeći fondove Olimpijskog komiteta Srbije, priprema se u Novom Sadu. Poslednja proba pred put je drugi Kup Srbije MK oružjem 14, 15. i 16. maja u Beogradu (seniorke, juniorke i juniori MK pištoljem na 25 metara) i Novom Sadu (MK oružje na 50 metara).

Na prva dva Svetska kupa Jasna Šekarić je MK pištoljem osvojila zlato u Sidneju, a Damir Mikec vazdušnim pištoljem srebro u Pekingu. Četvrti, poslednji, Svetski kup se održava u Beogradu od 26. juna do 4. jula, dok je SP na kome će se vaditi prve vize za OI u Londonu 2012. na programu od 29. jula do 11. avgusta u Minhenu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: