SL: Partizan ubedljiv u Valjevu

Košarkaši Partizana pobedili su u Valjevu Metalac 81:57 (13:12, 23:19, 38:22, 20:16) u sedmom kolu Superlige i tako zadržali prvo mesto na tabeli.

Izvor: AK

Sreda, 12.05.2010.

21:57

Default images

Partizan je bez većih problema pobedio i ostao na deobi prvog mesta sa Hemofarmom. Oba tima imaju učinak od po šest pobeda i jednog poraza. Najefikasniji u 'crno-belom' timu bio je Slavko Vraneš sa 13 poena. Kapiten Petar Božić postigao je 12, a Lester Mekejleb i Strahinja Milošević po 11. Najefikasniji u Metalcu bili su Mile Ilić i Jovan Teodosić sa po devet poena.

Oba tima su utakmicu otvorila loše, uz dosta izgubljenih lopti, kao i nepreciznih šuteva. Prve poene dao je Veseli sa linije slobodnih bacanja, dok su domaćini bili uspešni tek u četvrtom minutu za 2:2. Milošević je potom pogodio za tri, a igrači Metalca su se nakon toga razigrali za vođstvo od 12:7. Kapiten Božić je vezao dve trojke i 'crno-beli' su prešli u vođstvo 13:12. U prvoj četvrtini košarkaši Partizana nisu uspeli da daju koš iz reketa.

Drugi period je počeo odličnom partijom Valjevčana, koji su prvo sa distance, a potom i odličnim prodorom došli do koša protivnika za 16:13. Marić je sa svoje pozicije postigao prve poene iz reketa tek u 12. minutu utakmice, a Božić je još jednom bio uspešan za tri poena 23:18. Radenković je uzvratio istom merom za svoj tim, a partija Vraneša pod košem donela je aktuelnom šampionu prednost od pet poena 28:23. Birčević i Ilić su zabeležili nove trojke za Metalac u dva vezana napada i domaći su ponovo prešli u vođstvo 29:28. Dobru odbranu 'crno-beli' su materijalizovali u napadu i serijom 8:1 otišli na pauzu sa prednošću od pet poena 36:31.

Partizan je odlično otvorio treću deonicu, nastavio je sa dobrom igrom u napadu i došao do prve dvocifrene prednosti 45:35, partijama Mekejleba, kao i Marića i Robertsa u reketu. Nalet aktuelnog šampiona na trenutak je prekinuo Teodosić, međutim već u narednom napadu kapiten Božić je još jednom bio uspešan za tri poena (48:37). Atraktivnom igrom Mekejleb, Marić, Veseli i Vraneš izmamili su velike aplauze u dvorani u Valjevu za ekspresnih 59:39, što je ujedno bila i najveća prednost u do tom delu meča. Efektnim zakucavanjem Roberts je zaključio treću četvrtinu koja je bila u potpunosti u znaku šampiona 61:41.

"Crno-beli" su održavali stečenu prednost iz trećeg perioda igre, a Milošević i Vraneš su nastavili sa dobrom igrom za 68:44. Bila je to prilika za sve košarakaše Partizana da se upišu u listu strelaca, što su i učinili za konačnih 81:57.

Ovo je Partizanu bila prva utakmica posle završnog turnira Evrolige u Parizu. Srpski šampion sledeće nedelje igra protiv Tamiša u Pančevu, a Metalac dočekuje Radnički.

Vujošević: "Partizan je vulkan"

www.partizan.rs
Posle nove ubedljive pobede u domaćem šampionatu, trener Partizana Duško Vujošević se zahvalio domaćinima na toploj dobrodošlici.

„Valjevo nas je više nego korektno dočekalo. Uz velika odricanja sa kojim radimo ovaj posao, i koliko energije ulažemo, kad se doživi ovakav doček, sav naš posao na neki način dobija smisao. Naglasio bih da nam aplauzi kao i čestitanja mnogo znače, koji su priznanje".

Vujošević je i pohvalio svoje igrače zbog velike energije koju troše i ulažu u svoj tim.

"Vratili smo se u ponedeljak popodne, posle dve teške utakmice, u petak i nedelju, gde smo potrošili velike resurse snage i emocija, u kojima smo nesrećno izgubili nesrećno obe. Moramo da budem spremni da sve podnesemo, ali nije lako odmah igrati u sredu sa ekipom koja ima svoj kvalitet, koja na domaćem nivou pruža otpor svim protivnicima. Međutim, igrači Partizana su izvanredni momci, pravi profesionalci. Jako sam zadovoljan njihovim odnosom posle dva produžetka u Parizu, umora, nepravdi koje smo doživeli, ali pokazuju kakvi su ljudi. Nije vulkan na Islandu, već je vulkan Partizan“ rekao je posle pobede trener 'crno-belih'.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: