Vijera: "Zaslužio sam iskrenost"

Francuski fudbaler Patrik Vijera izjavio je da je razočaran načinom na koji je saznao da ga selektor Remon Domenek nije uvrstio na širi spisak igrača za SP.

Izvor:

Sreda, 12.05.2010.

21:54

Default images

"Pošto je selektor odlučivao na osnovu sportskih kriterijuma, mogu da prihvatim ovu odluku. Ipak, nije me pozvao telefonom u poslednjih šest meseci, a imali smo dobar odnos čak i kad su ga svi napadali. Uzevši u obzir da sam odigrao 107 utakmica za reprezentaciju, čini mi se da sam zaslužio malo više iskrenosti, makar jedan poziv telefonom", izjavio je Vijera.

Vijera ima 33 godine, a zimus je prešao iz milanskog Intera u Mančester siti kako bi se spremio za eventualno učešće na Mundijalu.

"Lakše bi mi bilo da mi je Domenek, poput Murinja u Interu, rekao da više ne mogu da igram na potrebnom nivou. U Interu sam to prihvatio, ne vidim što bi bio problem u reprezentaciji. Saznao sam da nisam na spisku gledajući televiziju, to pokazuje nedostatak stila. Ipak, neću zaboraviti sve lepe trenutke u plavom dresu", zaključio je Vijera u izjavi datoj francuskoj televiziji Kanal plus

Vijera je bio član reprezentacije Francuske koja je 1998. postal prvak sveta, a dve godine kasnije osvojilai titulu evropskog šampiona, za nacionalni tim svoje zemlje postigao je šest golova.

I Emanuel Peti, bivši francuski fudbalski reprezentativac, kritikovao je selektora nacionalnog tima Rajmona Domeneka što je sa spiska igrača za učešće na prvenstvu sveta izostavio dugogodišnjeg kapitena Patrika Vijeru.

"Domenek je pogrešio, jer je Vijera bio duša državnog tima. Još igra na zavidnom nivou, a njegovi kvaliteti i ogromno iskustvo sigurno bi mnogo značili našoj reprezentaciji na predstojećem šampionatu", izjavio je Peti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: