"Metle" LA Lejkersa i "Magičnih"

Završene su još dve serije plej ofa NBA lige. Iste večeri sa po 4-0 posao su završili branioci titule Los Anđeles Lejkersi i Orlando Medžik

Izvor: B92

Utorak, 11.05.2010.

09:08

Default images

„Jezeraši“ su slavili u još jednom meču u Solt Lejk Sitiju, ovoga puta 111:96. Već tokom druge deonice bilo je jasno da ekipa Džerija Slouna, osakaćena povredama, neće imati snage da se vrati iz deficita od 22 poena.Kobe Brajant je meč zavrpio sa 32 poena, dok je Pau Gasol uz 33 poena imao i 14 skokova.

Kada se na to doda podatak da su Lejkersi imali samo 6 izgubljenih lopti, onda je jasno da Juta nije imala nikakvu šansu da dobije utakmice.

U ekipi Jute „najbolji bek na svetu“ kako je sebe nakon prve serije sa Denverom prozvao Deron Vilijams, ubacio je 21 poen i 9 asistencija, Karlos Buzer je imao dabl-dabl, 14 poena i 10 skokova, ali ni to nije pomoglo „Džezerima“ da izbegnu prvu „metlu“ ili „svip“ u poslednjih 21 godinu.

Lejkersi sada imaju čak 7 dana da se pripreme za finale zapada protiv Finiksa, koje počinje narednog ponedeljka u „Stejpls Centru“.
Mnogo neodumica nije bilo ni u Atlanti, gde je Orlando završio posao sa Hoksima pobedom 98:84. Koliko je tim sa Floride dominirao u ovoj seriji najbolje pokazuje prosek pobeda – 25 poena prosečno bili su bolji u ovoj seriji košarkaši Stena Van Gandija, koji sada može mirno da priprema ekipu za rat sa Klivlendom ili Bostonom.

Vins Karter je ubacio 22 poena, a Orlando je već nakon prve deonice imao +11. Bez obzira što je Dvajt Hauard zaustavljen na 13 poena, Orlando je imao još mnogo opcija u napadu, (Nelson 16, Luis 17, Pietrus 12) dok je odbrana i u četvrtoj utakmici zaustavila Džoa Džonsona, na za njega slabih 14 poena i šut iz igre 15-5.

Ipak, ono što je najvažnije za navijače i ekipu Orlanda je da su najbolji kada je najpotrebnije. Medžik je u plej ofu već stigao do dva „svipa“, 14 uzastopne pobede, računajući i finiš sezone, i ukupno 28 trijumfa uz samo 3 poraza.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: