Dane Korica podneo ostavku

Dane Korica, legenda jugoslovenske i srpske ’kraljice sportova’, podneo je u ponedeljak neopozivu ostavku na funkciju predsednika AK Crvena zvezda.

Izvor: LB

Ponedeljak, 10.05.2010.

23:01

Default images

U kratkom saopštenju Korica je istakao da zbog velikih i odgovornih obaveza na radnom mestu više nije u mogućnosti da obavlja funkciju predsednika atletskog kluba Crvena zvezda. On je, ujedno, zahvalio svim članovima Upravnog odbora, trenerima i atletičarima ‘crveno-belih’ na uspešnoj saradnji u protekle četiri godine.

On je, takođe, izrazio želju da klub u narednom periodu postigne još veće uspehe i ostvari vrhunske rezultate.

Kao aktivan atletičar, Dane Korica je ostvario mnoge pobede i rekorde u dugoprugaškim disciplinama, a najveći uspeh mu je trijumf u trci na 10.000 metara na moskovskoj Univerzijadi 1973. godine. Njegovi rekordi na 5.000 i 10.000 metara su se održali sve do raspada SFRJ, a ovaj posljednji ni do danas nije oboren. Bio je učesnik Evropskih prvenstava u Atini (1969) i Helsinkiju (1971). Bio je prvak Balkana čak 18 puta, a učestvovao je i na OI u Minhenu 1972. godine, gde je osvojio sedmo mesto.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: