Moskva: Der deveti, Partizan treći

Završena je trka „Pet krugova oko Moskve“ u kategoriji 2.2, a šestim mestom u poslednjoj etapi Žolt Der je stigao do devetog mesta u generalnom plasmanu.

Izvor: AK

Ponedeljak, 10.05.2010.

21:36

Default images

Sedmo mesto osvojio je Ivan Stević, takođe u vremenu pobednika, ruskog bicikliste Borisa Špilevskog iz tima Kaćuša koji je stazu od 40 krugova (120 kilometra) oko Kremlja prešao za 3:00,42 časova (prosek 39,8 km na čas). U sprintu, drugo mesto pripalo je Evgeniju Kovalevu (Rusija, Moskva), a treće Aleksandru Porsevu (Rusija, Itera Kaćuša).

Zahvaljujući odličnim rezultatima naših biciklista, srpski tim "Partizan Srbija" osvojio je treće mesto u generalnom plasmanu. Der je na kraju deveti sa 3:08 minuta zaostatka, a belorusku internacionalac u ekipi „Partizan Srbija“ Jauhen Sobal deseti 3:12 minuta slabijim vremenom. Na 18. mestu trku je završio Ivan Stević sa 5:47 minuta slabijim vremenom, dok je Esad Hasanović na kraju 60. sa 45 minuta zaostaka.

Žutu majicu osvojio je Rus Sergej Firsanov iz danske ekipe „Dizajn Koken Blu Voter“ u vremenu12:49,05 časova. Sergej Rudaskov (Rusija, Itera Kaćuša) je drugi sa 1:58 minuta slabijim vremenom, dok je treće mesto pripalo Vitaliju Popkovu (Ukrajina, ISP) sa 2:01 minut zaostatka.

"Dolazak u Moskvu se višestruko isplatio. U tri jednodnevne trke kategorije 1.2, uvodne u etapnu trku „Pet krugova oko Moskve“ koja se tradicionalno vozi povodom Dana pobede, osvojili smo dva prva mesta – Žolt Der i Esad Hasanović, a Ivan Stević je bio peti i sedmi i osvojili smo 96 svetskih bodova. U etapnoj trci, Žolt Der je bio šesti u prvoj i četvrtoj etapi i sedmi u trećoj, Stević je bio sedmi u četvrtoj etapi i deveti u prvoj, a Sobal osmi u trećoj etapi. Treća smo ekipa na veoma jakoj trci što je izuzetan uspeha, a značajan udeo u ovom plasmanu imaju i Esad Hasanović i Nikola Kozomara koji su bili u timu. Sada nas čakaju pripreme za trku „Kroz Srbiju“ u junu koja nam je i glavni cilj prvog dela sezone", istakao je po završetku takmičenja sportski direktor „Partizan Srbije“ Dušan Banović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: