UEFA dodelila nagrade za fer-plej

Švedska, Danska i Finska imaće naredne sezone po jednog predstavnika više u kvalifikacijama za Ligu Evrope, jer se nalaze na prva tri mesta liste za fer-plej.

Izvor: LB

Ponedeljak, 10.05.2010.

17:03

Default images

Evropska fudbalska unija (UEFA) saopštila je da su prilikom formiranja liste u obzir uzete zvanične utakmice nacionalnih selekcija i klupski mečevi u evrokupovima odigrani u periodu od 1. maja 2009, do 30. aprila 2010. godine. Švedska se nalazi na prvom mestu sa 8.275 bodova, a slede je Danska sa 8.189 i Finska sa 8.147 bodova.

Norveška je četvrta sa samo jednim bodom manje od Finske. Srbija zauzima 27. mesto na listi na kojoj se nalaze ukupno 53 evropske države. Na poslednjem mestu je Andora.

Pored žutih i crvenih kartona, prilikom pravljenja liste uzimale su se u obzir i ocene zvaničnih delegata UEFA o tome koliko se poštuju protivnički igrači i sudije, ali i kako se ponašaju navijači prema gostima i svom timu.

Nacionalni savezi Švedske, Danske i Finske obavezni su da po ovom osnovu za Ligu Evrope prjave ekipu koja se nalazi na prvom mestu liste za fer plej u domaćem takmkičenju. Ukoliko je taj tim već obezbedio učešće u evrokupovima, Savezi su dužni da prijave drugoplasirani tim sa liste za fer-plej.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: