Lejkersi i Orlando poveli sa 3-0

Košarkaši Los Anđeles Lejkersa i Orlando Medžika poveli su sa 3-0 u polufinalnim serijama konferencija u NBA lige i nalaze se na korak od finala.

Izvor: JT

Nedelja, 09.05.2010.

08:54

Default images

U noći između subote i nedelje Lejkersi su u neizvesnoj završnici na gostovanju Juti Džez slavili sa 111:110, dok je Orlando bio veoma ubedljiv protiv Atlanta Houksa rezultatom 105:75. Sada obe ekipe samo jedna pobeda deli od plasmana u finale konferencija, a naredni mečevi na programu su u noći između ponedeljka i utorka.

Pobedu Lejkersima u trećoj utakmici serije za ’džezerima’ doneo je upravo bivši igrač ekipe iz Solt Lejk Sitija Derek Fišer, koji 28.6 sekundi pre kraja dao trojku za 109:108. Juta je do kraja meča imala priliku za trijumf, ali su uspeli samo da dođu do minimalnog poraza pošto je prethodno Kobi Brajant realizovao oba slobodna bacanja

Upravo Brajant je bio najefikasniji u timu Lejkersa sa 35 poena i šutem iz igre 13-24, dok je Fišer je u tima iz Los Anđelesa učestvovao sa 20 poena, koliko je postigao i Ron Artest. Kod Jute Deron Vilijams je ubacio 28 poena, dok je Kajl Korver postigao 23.

Na Istoku je Orlando, kao što je slučaj i u prethodna dva meča sa Houksima, bio veoma ubedljiv, ali ovoga puta u Atlanti. Poraz Houksa od 105:75 je najubedljiviji u istoriji NBA ligi što se tiče utakmica plej ofa na domaćem terenu, ali on nikoga nije iznenadio. Orlando je tako ostao jedina ekipa koja u doigravanju nije doživela poraz, ali po svemu sudeći tako će i ostati, bar, do kraja polufinalne serije konferencije.

U trećoj pobedi nad Atlantom u polufinalu istočne konferencije Dvajt Hauard je postigao 21 poen, uz koje je imao i 16 skokova, dok je Rašard Luis postigao jedan poen više. S druge strane Džamal Kraford je ubacio 22 poena, dok je Džoš Smit uz 15 poena imao i 11 skokova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: