Jelena Janković bez trofeja u Rimu

Srpska teniserka Jelena Janković izgubila je od Marije Hose Martines Sančes iz Španije sa 7:6 (7-5), 7:5 u finalu turnira prve kategorije u Rimu.

Izvor: SO

Subota, 08.05.2010.

18:37

Default images

Oba seta odigrala su se po istom scenariju – Sančesova je u prvom setu imala prednost 5:2, u drugom 5:3, Jelena je oba puta uspela da anulira zaostatak, ali bi potom poklekla u finišu. Sančesova je tako osvojila treću titulu u karijeri, posle prošlogodišnjih trofeja u Bogoti i Bastadu.

Iscrpljena duelom sa Serenom Vilijams, Jelena nije bila na svom uobičajenom nivou na početku meča. Tako umornoj Jankovićevoj naročito nije odgovarao neobični stil igre Sančesove sa mnogo skraćenih loptica i promena ritma.

Jankovićeva je ipak uspela da osvoji četiri gema u nizu i da dođe u situaciju da servira za set. Ipak, Sančesova je uspela da izbori taj brejk, a potom je u neizvesnom ’dodatnom gemu’ bila koncentrisanija i slavila je sa 7-5.

U drugom setu Sančesova je takođe bolje počela i ofanzivnom igrom je stigla do brejka prednosti. Jankovićeva je uhvatila poslednji voz jer je uspela da nadoknadi zaostatak 5:3 i osvoji dva gema u pravo vreme.
Prelomni je bio 11. gem drugog seta, Jelena je imala gem lopti, ali Španjolka se odličnom paralelom održala u igru, a zatim je odvažnom igrom i preciznim udarcima napravila brejk. U poslednjem gemu realizovala je drugu meč loptu i tako došla do najveće titule u karijeri posle dva časa i 20 minuta igre.

Sančesova je osvojila 900 bodova na svetskoj WTA rang listi, kao i ček na 350.000 dolara. Jankovićeva je zaradila 620 WTA bodova i 175.000 dolara.

“Bilo je zaista teško. Ona igram drugačije od ostalih devojaka, mnogo ‘drop šotova’, servis-volej igre, a uz to je levoruka. Dosta menja ritam, nema samo jedno oružje. Sve to čini je vrlo nezgodnom”, izjavila je Jankovićeva.

Uprkos porazu Jelena nije nezadovoljna.

“Nažalost, morala sam da pobedim sestre Vilijams tokom turnira, a to oduzima dosta energije. Ipak, prošle godine nisam dobro igrala i drago mi je da sam sa vratila i da mi ide dobro. Srećna sam zbog prolaska u finale, moram da zadržim pozitivni stav i da nastavim vredno da radim”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

84 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: