Severna Koreja počela pripreme

Fudbaleri reprezentacije Severne Koreje počeli su pripremen za prvi nastup na Svetskom prvenstvu posle 44 godine pauze.

Izvor: B92, Beta

Subota, 08.05.2010.

15:50

Default images

Nacionalni tim Severne Korene na aerodromu su ispratili brojni navijači koji su mahali zastavama i cvećem. Selektor Kim Jong Hun obećao je veliki uspeh, ali nije precizirao koji bi to rezultat bio. Kim Jong Hun nije želeo ni da kaže da li će se Severna Koreja za Mondijal spremati u Zimbabveu, kako je prvobitno bilo planirano.

Pojedini aktivisti u Zimbabveu, međutim, protestovali su zbog dolaska Severne Koreje u tu afričku zemlju. Razlog je taj što je Severna Koreja obučavala vojnike Zimbabvea koji su 80-ih godina prošlog veka ubili na desetine hiljade ljudi kako bi ugušili ustanak.

Severna Koreja će na Mondijalu u Južnoj Africi, koji počinje za 34 dana, igrati u po mnogima najtežoj Grupi G sa Brazilom, Portugalom i Obalom Slonovače.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: