Safin: “Zajedno možemo mnogo”

Promoter turnira “Serbia Open” Rus Marat Safin rekao je da je taj turnir odlično organizovan i da u budućnosti želi da unapredi saradnju sa porodicom Đoković.

Izvor: JT

Petak, 07.05.2010.

18:42

Default images

“Mislim da možemo da uradimo mnogo, da uradimo nešto zajedno za srpski i ruski tenis. Želimo da u budućnosti ovaj sport bude uspešan u obe zemlje. Za sada sve ide u pravom smeru i mi želimo dugotrajnu saradnju sa kompanijom “Family sport””, rekao je Safin koji je u četvrtak doputovao u Beogradu i odmah prisustvovao meču Đokovića i Italijana Fabija Fonjinija.

Safin je u novembru prošle godine završio igračku karijeru, tokom koje je osvojio dva Gren slem turnir, a posle povlačenja odlučio je da započne karijeru u Olimpijskom komitetu Rusije.

 

Fonet

Sada sam pomoćnik u Komitetu, a pokušavam da dobijem poziciju potpredsednika. Takođe sam i potpredsednik Ruske teniske federacije. Drugačije je otkad ne igram. Podjednako je teško kao kada igraš tenis, samo što ne moram da se znojim već da razmisljam”, rekao je Safin uz osmeh.

Bivši ruski teniser istakao je i da želi da pomogne deci da zavole tenis i usmere se ka sportu.

Mi radimo već četiri meseca zajedno i pokušavamo da poguramo popularnost tenisa i u mojoj zemlji i u Srbiji. Želimo da uradimo nešto za sport i za decu u budućnosti, da ih sklonimo sa ulice. I ja sam siguran da ćemo napraviti novog Đokovića, Federera, Nadala. I mislim da moramo da se koncentrišemo na decu, to mi je prioritet”, istakao je Safin.

Bivši prvi reket sveta je rekao i da bi voleo da u Rusiji organizuje turnir sličan ovom u Beogradu.

Želim više da naučim o turniru, da napravim nešto u Rusiji, da razmenimo neke stvari i da vidimo šta možemo novo da dodamo”, rekao je ruski teniser, koji je tokom igračke karijere bio poznat kao veoma temperamentan, “Tokom karijere sam polomio 1.055 reketa. Bio sam iskren u tenisu i sa ljudima, iskren sam celog života. Nemam šta da krijem”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: