Solberg u vođstvu na Novom Zelandu

Norvežanin Peter Solberg nalazi se u vođstvu posle prvog dana Relija Novog Zelanda, petog takmičenja ovogodišnjeg Svetskog reli šampionata (WRC).

Izvor: JT

Petak, 07.05.2010.

11:35

Default images

Solberg je u privatnom Sitroenu C4 uspeo da se zadrži na čelu posle veoma uzbudljivog prvog dana takmičenja, ali ima samo simboličnu prednost u odnosu na najbliže pratioce. Odmah iza Norvežanina, sa nešto viđe od sekunde zaostatka, nalazi se Jari-Mati Latvala, dok je vozač Sitroenovog junior tima Sebastijan Ožije još dve i po sekunde dalje.

Od devet specijalnih ispita koji su voženi u petak Solberg je bio najbrži samo na jednoj, dok je najviše pobeda na brzincima odneo Ožije – tri. Vozač Sitroena Dani Sordo, koji zauzima četvrto mesto, je slavio dva puta u petak, isto kao i njegov timski kolega Sebastijan Leb, koji je tokom četvrtog specijala udario u most, ali je uspeo da se vrati.

Iza vodeće trojice posle prvog dana nalazi se Sordo, a prate ga Miko Hirvonen u Fordu, vozač Stobart Forda Metju Vilson, aktuelni šampion i vodeći u generalnom plasmanu Sebastijan Leb, koji je tokom četvrtog ispita udario u most ali je uspeo da se vrati, i Hening Solberg u drugom Stobart Fordu.

Reli Novog Zelanda se nastavlja u subotu, kada će biti voženo osam specijalnih ispita.

Rezultati posle prvog dana Relija Novog Zelanda:
1, Peter Solberg (Norveška) Peter Solberg reli 1:35:51,3
2. Jari-Mati Latvala (Finska) Ford + 0:01.4
3. Sebastijan Ožije (Francuska) Sitroen junior tim + 0:03.9
4. Dani Sordo (Španija) Sitroen + 0:08.7
5. Miko Hirvonen (Finska) Ford + 0:20.2
6. Metju Vilson (Velika Britanija) Stobart Ford + 1:09.7
7. Sebastijan Leb (Francuska) Sitroen + 1:19.8
8. Hening Solberg (Norveška) Stobart Ford + 1:45.3

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: