Kazna zbog nacističkog natpisa

Fudbalska federacija Belorusije kaznila je Dinamo Minsk sa 82.000 dolara zato što su njegovi navijači istakli nacistički transparent na prvenstvenoj utakmici

Izvor: B92, Tanjug

Četvrtak, 06.05.2010.

20:38

Default images

Navijači Dinama su veličali Rudolfa Hesa, saradnika Adolfa Hitlera, na utakmici protiv Vitebska 28. aprila. "Ovo nije sramota samo za beloruski fudbal, već za celokupnu naciju", izjavio je šef Disciplinske komisije nacionalne federacije Vladimir Vituško, nakon što je klubu izrečena rekordna kazna od 245 miliona rubalja.

Vituško je istakao da se ne zna ko stoji iza ovog incidenta.

Tokom utakmice istaknut je portret Rudolfa Hesa sa datumom njegovog rođenja i smrti, a na transparentu je pisalo: "Tvoj život je primer lojalnosti za nas".

Ovim činom izgrednici su želeli da obeleže 116 godina od rođenja nacističkog zločinca, koji je umro u zatvoru u Zapadnom Berlinu 1987. u 93. godini.

Incident navijača Dinama izazvao je ogorčenost u Belorusji, samo nekoliko dana pre obeležavanja 65. godišnjice poraza nacističke Nemačke u Drugom svetskom ratu.

Dinamo iz Minska, koji je najpopularniji klub u zemlji sa sedam titula, najavio je da će uložiti žalbu na izrečenu kaznu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: