Rim: Briljantna Ana u polufinalu

Srpska teniserka Ana Ivanović nastavlja sa odličnim igrama na turniru prve kategorije u Rimu, pošto je u četvrtfinalu savladala Nadju Petrovu sa 6:2, 7:5.

Izvor: SO

Četvrtak, 06.05.2010.

18:13

Default images

Ivanovićeva je držala kontrolu nad mečom sve do rezultata 6:2, 2:0, Ruskinja je uspela da preokrene i povede sa 4:3 uz brejk prednosti u drugom setu, ali to Anu nije poremetilo i uspela je da zabeleži novi trijumf. U polufinalu će igrati sa Marijom Hose Martines Sančes iz Španije, koja je sa 2-0 u setovima dobila Lucije Šafarovu.

Ana je tokom većeg dela meča igrala vrlo dobro, nešto strpljivije nego uobičajeno, a tokom meča napravila je 15 direktnih poena i 19 neiznuđenih grešaka. Servis ju je služio (samo dve duple), naročito u bitnim trenucima, a problema je Ivanovićeva ponekad imala sa tajmingom.

Puna samopouzdanja nakon pobeda nad Azarenkom i Dementijevom, Ana je bila superiorna u prvom setu – lako je povela sa 3:0, a i u jedina dva gema koja je izgubila u prvom setu imala je četiri brejk lopte.

Srpska teniserka igrala je dobro, ali svesrdno joj je pomogala i Petrova svojim greškama (ukupno 30 na meču).
Sredinom drugog seta Ruskinja je zaigrala malo bolje, a to je bio jedini period meča kada Anino kretanje nije bilo na nivou, što je za posledicu imalo nekoliko grešaka u nizu i vođstvo Petrove 4:3 uz brejk viška.

Međutim, Ivanovićeva momentalno anulirao zaostatak, ne popušta pod pritiskom u završnici seta i kombinacijom svojih dobrih poteza i grešaka suparnice dolazi do trijumfa posle jednog časa i 17 minuta igre.

Sa 27-godišnjom Marijom Hose Martines Sančes, rivalkom u polufinalu, Ana se nikada nije sastajala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

116 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: