Jubilarna trka kroz Srbiju

Tradicionalna biciklistička trka "Kroz Srbiju", koja proslavlja jubilej, 50 godina takmičenja i 70 godina postojanja, održaće se od 14. do 19. juna.

Izvor: NK

Četvrtak, 06.05.2010.

12:56

Default images

Ovogodišnja biciklistička trka će startovati u Mladenovcu, a završetak je posle šest dana u Rumi. Prema najavi, koja je u sredu objavljena u Ministarstvu omladine i sporta, ukupna dužina trke iznosiće 1.073 km, a prosečna kilometraža po danu je 178 kilometara.

Kao i ranijih godina i ove će trka se voditi pod sloganom "Turizam i biciklizam zajedno" i imaće zadatak da promoviše prirodne lepote i turističke potencijale naše zemlje.

Nagradni fond trke iznosiće oko 18.000 evra.

Prema rečima sportskog direktora trke, bivšeg reprezentativca i olimpijca u tri sporta Aleksandra Milenkovića, u ovogodišnjoj trci učestvovaće ekipe i nacionalni timovi iz 20 zemalja. Srbiju će predstavljati dve nacionalne ekipe koje će jurišati na osvajanje jednog od prva tri mesta.

Zanimljivo je da će i ove godine trka "Kroz Srbiju" u jednoj etapi se voditi kroz Republiku Srpsku, od Zlatibora, do Pala, a potom će se voziti poslednja etapa do Rume. Biće 18 prolaznih i pet brdskih ciljeva, tako da će omogućavati vozačima specijalistima da iskažu prave mogućnosti.

Iza ove manifestacije, kao i ranijih godina, stalo je Ministarstvo za omladinu i sport, a predsednik počasnog odbora je ministarka sporta i omladine Snežana Marković - Samardžić.

Trke će se voziti po sledećem rasporedu:
14. jun: Beograd - Zaječar (190,5 km)
15. jun: Zaječar - Vranjska Banja (173 km)
16. jun: Vranjska Banja - Vrnjačka Banja (233 km)
17. jun: Vrnjačka Banja - Zlatibor (148 km)
18.jun: Zlatibor - Pale (Republika Srpska) 173,5 km
19. jun: Pale - Ruma 155 km.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

22 h

Podeli: