Nova smrt na fudbalskom terenu

Liberijski fudbaler Ambroz Vreh preminuo je za vreme prijateljskog meča koji je odigran u Monroviji.

Izvor: MT

Ponedeljak, 03.05.2010.

11:29

Default images

Vrehu je pozlilo tokom predsezonskog meča između ekipa Invinsibl Ilevn i Majti Barol, na koji je ušao sa klupe za rezerve i u igri je proveo manje od deset minuta. Vreh se srušio na terenu, ali tamo nisu postojali uslovi da mu se pruži prva pomoć i preminuo je na putu ka bolnici "JFK" koja se nalazi blizu stadiona.

Po ulasku u igru, nije delovalo da mu je loše. Dobro je odigrao i uputio je par preciznih udaraca. Igrao se 85. minut kada se Vreh iznenada srušio i iako sam bio na tribinama, video sam da njegovo disanje nije normalno“, rekao je neimenovani novinar koji je prisustvovao meču.

Sudija koji je vodio meč, FIFA internacionalac Džeri Jekeh brzo je pozvao medicinski tim ekipe Invinsibl Ilevn, ali oni nisu mogli da pomognu Vrehu pošto na stadionu nije postojala medicinska oprema kojom bi nesrećni fudbaler bio odnet sa terena. Umesto toga, Vrah su preneli do kola i odvezli do bolnice „Džon F. Kenedi“ koja se nalazi na manje od 10 minuta od stadiona.

Kada je se čuo poslednji zvidžuk, na stadion su stigle vesti i svi su zanemeli. Sve što je moglo da se čuje bili su jecaji igrača obe ekipe i navijača koji su bili pristuni kada je Vreh odnet sa terena“, dodao je novinar.

Lekari u JFK bolnici izjaivli su da je Vreh preminuo pre dolaska, što je potvrdio i klupski lekar Sam Bananbas Haris.

Ambroz Vreh igrao je prošle sezone za ekipu Gedi & Sans, a na ovom meču igrao je za svoju bivšu ekipu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: