LŠ: Siudad Real i Kil u Kelnu

Rukometaši Siudad Reala i Kila plasirali su se na završni turnir Lige šampiona koji je održava 29. i 30. maja u Kelnu.

Izvor: NK

Nedelja, 02.05.2010.

23:04

Default images

Sjajni Siudad Real, koji brani titulu, savladao je HSV Hamburg rezultatom 35:27 i tako nadoknadio zaostatak iz prvog meča (26:22). Kil je ponovo minimalnim rezultatom pobedio ekipu Rajn-Nekar Levena (31:30) u nemačkom derbiju i tako obezbedio mesto među četiri najbolja tima. Plasman na fajnal for u subotu su obezbedili Čehovski Medvedi i Barselona.

Siudad Real je održao pravi rukometni čas HSV Hamburgu i pokazao svu svoju snagu posle lošeg izdanja u prvoj utakmici. Nemački predstavnik je samo u prvih 13 minuta bio ravnopravan protivnik, a potom je krenuo sunovrat. Odbrana Siudad Real bila je kao zid za igrače HSV-a, a ređali su se kontranapadi brzih rukometaša špankog tima.

Kod rezultata 24:19 za Špance, Igor Vori (HSV) i Aginugalde (Siudad Real) dobili su crvene kartone zbog međusobnog sukoba na terenu. Najefikasniji u pobendičkom timu bio je Jonas Kalman sa sedam golova, sa druge strane Marcin Lijevski je postigao četiri pogotka.

Do četvrtog uzastopnog polufinala Lige šampiona, Kil su predvodili Filip Jiha sa devet golova i sjajni golman Tijeri Omeje koji je sakupio 19 odbrana. Srpski reprezentativac Momir Ilić tri puta se upisao u strelce.

Žreb za parove polufinala Lige šampiona održaće se u utorak u 11 časova u Beču.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: