Policija privela 30 navijača

Hrvatska policija saopštila je u nedelju da je zbog nereda u poluvremenu derbija HNL između Dinama i Hajduka (0:0), privedeno oko 30 osoba.

Izvor: LB

Nedelja, 02.05.2010.

15:04

Default images

Do inidenta je došlo na istočoj tribini ’Maksimira’, gde su se pristalice domaćeg tima sukobile sa policijom. Zagrebački Bed Blu Bojsi gađali su pripadnike policije bakljama, stolicama i plastičnim čašama. Sukob se kasnije proširio i na severnu tribinu stadiona, sa koje su prema kordonu policije letele stolice i baklje.

Međutim, policija je do početka drugog poluvremena uspela da smiri situaciju na stadionu, pa je meč nastavljen. Zvaničnih informacija o povređenima za sada nema, ali su mediji preneli da je jednom pripadniku interventne jedinice teže povređeno oko, kao i da su dvojica navijača prebačena u bolnicu sa težim povredama.

Premijerka Hrvatske Jadranka Kosor izjavila je da će država preduzeti odlučnije korake u borbi sa huliganima.

"Moraćemo da promenimo zakonske odredbe kako bi zaštitili živote policajaca", istakla je Jadranka Kosor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: